Foto: F64

Jaunā aktrise Dārta Daneviča (attēlā), kuru kā Vandu jau labi pazīst UgunsGrēka skatītāji, šosezon kā štata aktrise pieņemta Dailes teātrī. Talantīgā meitene atzīstas, ka izjūt bijību, strādājot kopā ar pieredzējušiem aktieriem, taču skatuvisku izaicinājumu nebaidās.

"Izjūtu lielu atbildības sajūtu - jau šosezon man jāpiedalās piecās izrādēs. Tas ir reizē liels satraukums un pagodinājums. Jau sākušies mēģinājumi, un darba prieks manī ir liels," sarunā ar DELFI Izklaide par uzņemšanu Dailes aktieru pulkā priecājas Dārta.

Aktrise spriež, ka viņas uzņemšana teātra štatā nav nejaušība - Dārta to godam nopelnījusi par darbu pie izrādes Neprātīgā Zelda, kur viņa ne tikai atveidoja galveno lomu, bet arī darbojās kā režisora palīdze un māksliniece.

Jaunā un talantīgā meitene atzīst, ka jūt patīkamu satraukumu un cieņu, mēģinot kopā ar tādiem aktiermākslas dižgariem kā Lilitu Ozoliņu un Artūru Skrastiņu.

"Var jau būt, ka man jākļūst drošākai, taču es uz šiem aktieriem joprojām skatos no lejas uz augšu. Ja citi saka, ka jaunā paaudze ir pārāk pašpārliecināta, es nepiederu pie viņiem - es skatos uz vecajiem aktieriem ar cieņu un sarunājos ar lielu pietāti," atklāj jaunā aktrise.

Dārtai nav nekas pret to, ka liela daļa tautas viņu pagaidām atpazīst kā Vandu no UgunsGrēka, taču viņa ir apņēmības pilna pierādīt, ka spēj būt kas vairāk par meiteni no seriāla. Par to, vai darbu teātrī šosezon nāksies apvienot ar filmēšanos seriālā, Dārtai vēl nav skaidrības, taču aktrise uzskata, ka vajadzības gadījumā visu apvienos.

"Gan iestājoties aktieros, gan uzsākot darbu Dailes teātrī, man tika uzdots jautājums par sapņu lomu. Mana stiprā puse ir atrast prieku visās lomās, taču, protams, gribas arī kādu īpašu izaicinājumu. Man gribas pamēģināt nospēlēt vīrieti. Ja būs tāda iespēja, noteikti informēšu par to režisorus," smejoties savu profesionālo sapni atklāj Dārta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!