Viena no pasaulē populārākajām supermodelēm Naomi Kempbela (attēlā) parasti izskatās perfekti, bet brīvdienās Ibisas salā fotogrāfi pamanījuši, ka ilgstoša matu pieaudzēšana atstājusi uz viņas galvas neglītus plankumus.

Četrdesmit divus gadus vecajai modelei mati bija sasieti zirgastē, atklājot neticami tālu atkāpušos matu līniju uz pieres. Kā uzskata Daily Mail aptaujātie eksperti, tādas varētu būt sekas matu pieaudzēšanai un ilgviļņiem visā viņas ilgajā modeles karjeras laikā.

Lai gan pludmalē uzņemtajos attēlos Naomi joprojām izskatās lieliskā formā, uzmanību īpaši piesaista viņas puskailā galva.

Jau agrāk Naomi paudusi raizes par izkrītošiem matiem, un speciālisti uzskata, ka tā izpaužas perēkļveida matu izkrišana jeb alopēcija, kuru izraisījusi pārāk bieža matu pieaudzēšana.

Dienvidlondonā dzimusī Kempbela jau ilgus gadus izmanto taisnus pieaudzētos matus virs savām dabiskajām tumšajām cirtām. Alopēciju var izraisīt pieaudzētie mati vietās, kur to savienojuma vietas ir pārāk nostieptas.

Tādās vietās, parasti gar matu līniju uz pieres un deniņos, dabiskie mati nolūzt. Lai ataudzētu matus, vidēji vajadzīgs laiks no trim mēnešiem līdz gadam. Tomēr, ja matu nostiepšana turpinās, tie var arī neataugt, un tad vienīgā izeja ir matu transplantācija.

No matu izkrišanas pieaudzēto matu dēļ cietušas arī tādas slavenības kā Parisa Hiltone, Viktorija Bekhema, Britnija Spīrsa un Aleksandra Bērka, tomēr Kempbelas problēma izskatās smagāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!