Foto: Reuters/Scanpix
Miljardieris Džordžs Soross aizvadītās nedēļas nogalē saderinājies, un, kā vēsta ASV plašsaziņas līdzekļi, kāzas esot paredzētas nākamā gada vasarā Ņujorkas štata pilsētā Sauthemptonā.

Sorosa un Tamiko Boltones saderināšanās notikusi sestdienas vakarā Sorosa 82. dzimšanas dienas svinībās, kas dienu pirms īstā dzimšanas dienas datuma notikušas miljardiera vasaras mājā Sauthemptonā.

40 gadus vecajai Boltonei, kurai ir maģistra grāds biznesā, pieder kompānija, kas piedāvā internetā iegūt izglītību par jogu.

Soross un Boltone, kuras māte ir japāņu izcelsmes amerikāniete, iepazinušies 2008. gadā. Sorosam iepriekš ir bijušas divas laulības, no kurām viņam ir pieci bērni. Boltone ir neilgu laiku bijusi precējusies deviņdesmitajos gados.

Pagājušajā gadā Sorosa bijusī draudzene, 29 gadus vecā agrākā Brazīlijas ziepju operu zvaigzne Adriana Fereira iesūdzēja viņu tiesā par to, ka Soross neesot turējis 2010. gada dotus solījumus nopirkt viņai divus miljonus dolāru vērtu dzīvokli Ņujorkā.

Vispirms Soross esot pateicis, ka solīto dzīvokli uzdāvinājis Boltonei, bet pēc tam solījis Fereirai nopirkt citu dzīvokli, taču arī šo solījumu lauzis.

Fereira apgalvo, ka Soross strīda par dzīvokli laikā iesitis viņai pa seju, mēģinājis viņu žņaugt un sadauzījis lampu, uz kuras lauskām Fereira sagriezusi kāju un tai bijis jāuzliek šuves.

Fereira pieprasa 50 miljonu dolāru kompensāciju par krāpšanu, emocionālu ciešanu sagādāšanu, miesas bojājumu nodarīšanu un citiem nodarījumiem. Soross ir iesniedzis pretprasību, kurā pieprasīts Fereiras prasību atzīt par nepamatotu.

Žurnāla Forbes bagātāko amerikāņu sarakstā Budapeštā dzimušais ungāru izcelsmes biznesmenis, filantrops un filozofs Soross ar 22 miljardiem dolāru ir septītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!