Foto: Kadrs no video

Jau kopš padomju gadiem populāro animācijas filmu seriālu Ну, погоди! Krievijā turpmāk drīkstēs vērot tikai pieaugušie: to paredz grozījumi likumā par bērnu aizsargāšanu no informācijas, kas varētu kaitēt to veselībai un attīstībai.

Saskaņā ar jauno likuma redakciju Ну, погоди! filmiņas pārlieku lielā vardarbīgu ainu skaita dēļ ietilpst kategorijā 18+, kurai atbilstošas filmas un raidījumus drīkst rādīt tikai vēlu vakarā.

Tāpat gan Vilks no Ну, погоди!, gan krokodils Gena no filmas Крокодил Гена ir kaislīgi pīpmaņi, kas nozīmē, ka šīs ainas no multfilmām būs jāizgriež, ja televīzijas tās vēlas iekļaut dienas raidlaikā.

Televīzijas sabiedrības par jauno likuma redakciju nav sajūsmā un cer panākt vienošanos ar uzraugiem, ka daudzu iemīļotās animācijas filmas tomēr varēs skatīties bez cenzūras.

Bērnu un jauniešu programmu direkcijas vadītāja Tatjana Civareva, runājot par izmaiņām, skaidro: "Par nāvi principā drīkst runāt, bet nedrīkst to pārāk dabiski parādīt. Tāpat svarīgi, lai nebūtu nekādu šausmīgu, asiņainu ainu."

Turklāt kā bērniem kaitīga informācija minēta necenzēta leksika, teksti un raidījumi, kuros tādu izmanto. Attiecīgā uzraudzības institūcija arī plāno vērsties pret rupjībām tādos Krievijā populāros raidījumos kā Дом-2, Каникулы в Мексике, +100500 un Комеди Клаб.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!