Foto: Privātais arhīvs

Kipras galvaspilsētā Nikosijā nupat noslēdzies populārais skaistuma konkurss Miss Peace, kurā startējušas veselas divas meitenes no Latvijas, tiesa, viena no skaistulēm pārstāvējusi dzimto Poliju. Latvijas pārstāve Eva Dombrovska (attēlā) iekļuvusi finālā.

Titula Mis Latvija pēdējo divu gadu ieguvējas Eva Dombrovska un Alise Miškovska uz Kipru devās skaistumkonkursu patroneses Intas Fogeles pavadībā. "Te ir 39 grādu karstums - labākā vieta ir auksta vanna. Bet rezultāts iepriecina - Eva iekļuvusi finālā, Alisei - trešā vieta," sarunā ar DELFI Izklaide no Kipras ziņo Fogele.

Viņa gan godīgi atzīstas, ka pat pašai kā rūdītai skaistumkonkursu biznesa lauvenei nav īsti skaidrs, kādi īsti tituli mūsu meitenēm piešķirti, taču tas ir piedodams - zināms, ka skaistuma konkursos neskaitāmajās vice, super, mega, extra, via, international un globe kategorijās apjukt spējīgas pat pašas dalībnieces, tāpēc jāpriecājas par katru kaklā uzkārtu lenti.

Pilnībā skaidrs ir tikai viens - pie galvenā kroņa tikusi Čehijas pārstāve. Pazīstamajā konkursā kopā startējušas 18 valstu pārstāves, un pasākums bijis varen smalks - viss noticis naktī pie baseina.

"Konkurss tulkojumā nozīmē Mis Miers - tas ir par mieru pasaulē. Oriģinālais konkurss, kurā jau otro reizi piedalās divas Mis Latvijas, tikai pēc tautības dažādas. Miss Peace notiek 1. septembrī, vispasaules miera dienā. Konkursam nekāda reklāma nav vajadzīga - tas ir visā pasaulē atpazīstams," slavē Fogele.

Pēc fināla ceremonijas mūsu dāmas paspējušas arī atpūsties jautrā ballītē un paklīst pa vietējām ieliņām, fotogrāfijās iemūžinot Nikosijas burvību. Kā atklāj Fogele, gan meitenes, gan viņa pati izmitinātas izcili smalkās viesnīcās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!