Foto: Publicitātes foto

Grupas Musiqq (attēlā) puiši nupat atgriezušies no prestižā mūzikas festivāla Top of the Top Sopotā Polijā. Tur puiši kāpuši uz skatuves jaunā sastāvā – ierastajam duetam pievienojušies vēl četri jaunieši, un publika mūsējos uzņēmusi ar nedalītu sajūsmu.

"Pirmo vietu ieguva Zviedrijas pārstāvis Ēriks Sāde. Kopā festivālā bija pārstāvētas 20 Eiropas valstis, pārējās vietas vairs netika sadalītas. Bet publika mūs uzņēma ļoti labi - pēc uzstāšanās cilvēki lipa klāt, teica, ka patika dziesma. No skatuves pat izveidojām tādu kā muzikālu saspēli ar skatītājiem, un skatītāji sāka dziedāt līdzi.

Arī organizācija bija izcilā līmenī: skaņa, gaismas - par visu bija padomāts. Šajā ziņā varu vilkt paralēles ar Eirovīziju," sarunā ar DELFI Izklaide iespaidos dalās Musiqq pārstāvis Marats Ogļezņevs.

Ar pārējiem dalībniekiem mūsējiem gan nav izdevies sapazīties un īpaši sadraudzēties, turklāt visi dalībnieki esot bijuši ļoti atšķirīgi muzikālā ziņā un dzīvojuši dažādās viesnīcās.

Sopotā Musiqq, kuru esam paraduši redzēt kā duetu, uz skatuves kāpa sešu cilvēku sastāvā: Maratam un Emīlam Balcerim pievienojās vēl četri talantīgi puiši - Uldis Beitiņš, Julians, Spaiks un Čikijs.

Marats atklāj, ka Musiqq duets iecerējis papildināt savas rindas un jauno koncertprogrammu gatavo jau vairāku cilvēku sastāvā. "Turpmāk uz skatuves būsim vairāk, gribas attīstību muzikālā ziņā. Nebūsim vairs tikai divi vien - sastāvs būs savādāks, klāt nāks instrumenti, kas pamainīs dzīvo uzstāšanos skanējumu," atklāj Marats.

Musiqq tuvākajos plānos ietilpst jauna singla izdošana, klips un koncertprogrammas izveide jaunajā - lielākajā - sastāvā. Konkursos viņi tuvākajā laikā nepiedalīsies - prestižā Sopota bijis īpašs izņēmums.

Festivāls Top of the Top ir viens no prestižākajiem mūzikas notikumiem Eiropā, un tajā piedalīties uzaicināti tiek tikai tie mūziķi, kuri savā valstī pēdējā laikā guvuši vislielākos panākumus pārdoto ierakstu un sniegto koncertu ziņā.

Sākotnēji uz Sopotu ticis aicināts Lauris Reiniks, taču, tā kā mūziķis bija ieplānojis braucienu uz ASV, viņu vietā tika lemts par Musiqq dalību. 1991.gadā šajā festivālā uzvarēja latviešu grupa Jauns mēness, bet 1998. gadā Latviju pārstāvēja grupa bet bet.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!