43 gadus vecais amerikāņu mākslinieks Braiens Luiss Saunderss no Vašingtonas nodarbojas ar "apziņas plūsmas" dzejas sacerēšanu, video un audio performancēm, tādu īpatnēju žanru kā stand up tragedy, bet pazīstamākais viņa veikums ir pašportretu sērija dažādu narkotisko vielu iespaidā.

1995. gada 30. martā Saunderss nolēma, ka katru dienu uzgleznos vismaz pa vienam pašportretam, un to viņš dara vēl aizvien (mākslinieka kolekcijā ir vairāk nekā 8000 pašportretu). Taču 2001. gadā viņš secināja, ka daudz interesantāk sevi būtu gleznot kādu ķīmisko substanču ietekmē.

Vienpadsmit dienu garā narkotiku sesijā Saunderss savu ķermeni mocīja ar daudzām narkotikām, sākot ar marihuānu un "maģiskajām" sēnēm un beidzot ar kokaīnu un morfīnu, un šo vielu iespaidā radīja neparastas gleznas.

Šajās dienās tapa visai pamācoša pašportretu sērija, uz kuras publiskošanu viņš gan gaidīja vairāk nekā desmit gadus. Pievienojot klāt pašportretus ar vīzijām pēc slimnīcu narkozes, Saundersa gleznas kļuva par īstu interneta sensāciju.

"Šajā laikā es kļuvu letarģisks un cietu no mēreniem smadzeņu darbības traucējumiem. Reizi pa reizei es vēl šos eksperimentus atkārtoju, bet jau ar ievērojami lielāku laika intervālu. Tagad es lietoju tikai tās narkotikas, ko man kāds cits iedevis," par savu veikumu stāsta mākslinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!