Foto: Privātais arhīvs

Neticamu popularitāti guvusī fitnesa modele Karīna Akmens (attēlā), kura lepojas ar tādu augumu, par kādu tūkstošiem meiteņu tikai sapņo, atklāj, kas jāēd meitenei, kura ne tikai vēlas atbrīvoties no liekajiem tauciņiem, bet arī būt skaista un vesela.

"Es vienmēr uzsveru, ka panākumi auguma veidošanā pamatā ir saistīti ar uzturu. Ir tāds teiciens - Abs are made in the kitchen, kas tulkojumā nozīmē Presīte tiek veidota virtuvē.

Tas nozīmē - ja gribam zaudēt taukus, tad pirmkārt ir jānodrošina ķermenis ar visām uzturvielām, lai nezaudētu muskuļu masu un lai visa ķermeņa sistēma darbojas kā Šveices pulkstenis - lai būtu veseli mati, zobi, nagi.

Nevajag ar savu ķermeni cīnīties un mocīt to, vajag palīdzēt ķermenim dedzināt taukus, saglabājot pārējos audus veselus," sarunā ar DELFI Izklaide vienu no tievēšanas pamatprincipiem uzsver Karīna.

Viņa iesaka meitenēm dienas pārtikas devu sadalīt četrās līdz sešās regulārās ēdienreizēs, katrā no tām iekļaujot nelielu olbaltumvielu daudzumu.

"Brokastīs, kā arī pirms un pēc treniņa noteikti jālieto kompleksie ogļhidrāti, ik dienas jāapēd divi vai trīs augļi un arī labie tauki - rieksti, avokado, pirmā spieduma eļļas," veselīgas ēdienkartes pamatus atklāj lieliskā auguma īpašniece.

Viņa iesaka noteikti izvairīties no jebkāda veida pusfabrikātiem un ātrās ēdināšanas produktiem, bet tā visa vietā pārtiku gatavot pašām no dabīgiem produktiem

Karīna atklāj lielisku vēsti - saprātīgos daudzumos saldumus lietot atļauts, taču labāk izvēlēties dabīgus našķus. Šad tad atļautie saldumi ir žāvētie augļi, sukādes, medus ar rīsu galetēm, bezcukura ievārījumi, augļi, kāds gabaliņš rūgtās šokolādes, biezpiens ar ogām, dabīgais jogurts ar kādu piedevu.

"Augļu sulas es uzskatu par bezjēdzīgu produktu, daudz vērtīgāk ir apēst augli ar visām šķiedrvielām, kas neitralizē fruktozes negatīvo iedarbību, kā tas bija domāts dabā, nevis dzert praktiski cukuru ar vitamīniem," sulas kritizē veselīga uztura pārzinātāja. Arī kārumus labāk gatavot pašam.

"Ja nu dikti gribas to šokolādi vai cepumu, var pats uzcept kādu kūku, tādējādi vismaz nokontrolējot sastāvu un pataisot to pēc iespējas veselīgāku. Un, ja iekļaujas kaloriju normā, tad dažreiz var arī pavisam ko neveselīgu apēst - ja ikdienas pārtika ir laba, nekāda lielā skāde nebūs. Galvenais sevi pārāk nemocīt, lai organismam nav riebums pret visu šo veselības kampaņu," pamāca Karīna.

Viņa uzver šķidruma  nozīmi uzturā - ik dienas jādzer daudz ūdens, arī zaļā un zāļu tēja. "Kafijas krūzīte dienā arī ir ļoti labs dzeramais - kofeīns ir labs palīgs tauku dedzināšanā.

Neko jaunu neatklāšu, taču alkohols ir ļoti kaitīgs ikvienam, tas aizkavē visus procesus mūsu organismā, kavē tauku sadegšanu un neļauj ķermenim atjaunoties. Vienvārdsakot - vesela miesa ir skaista miesa, tāpēc ļoti jāpiedomā pie tā, ko mēs ēdam, dzeram, kā izturamies pret savu ķermeni," uzskata burvīgā fitnesa modele.

Tā kā pati savulaik izgājusi cauri gan apalītes, gan pārāk kalsnās meitenes periodam, Karīna ir pārliecināta - nepārveidojamu augumu nav un pilnīgi ikviena sieviete var iegūt savu sapņu augumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!