Foto: DELFI

Piektdienas, 14. septembra, vakarā ar koncertu Latvijas Nacionālajā operā atklāts kinofestivāls Baltijas pērle. Baudīt kultūras pasākumu bija ieradusies arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (attēlā ar vīru), izvēloties operas prasībām pārāk draisku tērpu – elegantu, melnu kleitu, kuras augšdaļa atsedz lillā krūšturi.

Izvēlēties operas apmeklējumam tērpu ar šādu pikantu detaļu nekādā gadījumā neiesaka viena no pazīstamākajām Latvijas etiķetes ekspertēm Aija Strautmane.

"Ja amatpersona uz pasākumu izvēlas tērpu, zem kura saskatāms krūšturis, nepieciešams uzlikt kādu šallīti, lai tas nav redzams. Iespējams, aizņemtības dēļ amatpersona šoreiz nav piedomājusi, ka tā tomēr ir opera, un operā apakšveļu nedemonstrē," sarunā ar DELFI Izklaide Āboltiņas stilu vērtē viena no pazīstamākajām Latvijas etiķetes ekspertēm Aija Strautmane.

Viņa skaidro, ka tērps, kurš atklāj apakšveļu, pieļaujams, apmeklējot diskotēku. Dodoties uz ballīti kādā klubā, arī tāda augsta amatpersona kā Āboltiņa var atļauties uzvilkt ko pikantāku, pieskaņojoties kopējam stilam - tad neviens viņai par to nevarēs aizrādīt. Tomēr operā ir savi likumi, kas jāievēro.

"Pat ja ir ļoti skaista un smalka apakšveļa, opera ir telpa, kur to nekādā gadījumā nedrīkst demonstrēt. Opera pieprasa svinīgu vakartērpu, zem kura veļa nedrīkst būt redzama, un tas attiecas uz ikvienu apmeklētāju," noteikumus atgādina etiķetes eksperte.

Galerijā: Citu pasākuma apmeklētāju tērpu izvēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!