Foto: DELFI
Uzņēmēja un sabiedrības dāma Irēna Pulkinena (attēlā), kura sabiedrības uzmanību vienmēr piesaistījusi ar grezno dzīvesveidu un eleganto tēlu, kādā intervijā atklāti pastāstījusi par savu skarbo bērnību, kas lielā mērā ietekmējusi visu viņas tālāko dzīvi.

Uzņēmēja nekad nav zinājusi, kas ir viņas bioloģiskais tēvs, bet māte mazulīti uzreiz pēc dzemdībām atstājusi palātā, un meitenīti audzināšanā pieņēmuši slimnīcas sanitāri, kas kļuvuši par viņas audžuvecākiem.

"Dzīves posms līdz 25 gadu vecumam bija diezgan nomācošs - nabadzība un nemitīga alkohola dvinga. Audžutēvs dzēra katru dienu un tā, ka draugi nogādāja mājās ar nešanu. Visa nauda aizgāja šņabī, bet audžumāte strādāja par apkopēju, pelnot grašus," žurnālam Shape pastāstījusi Pulkinena.

Audžumamma meitenītei šuvusi no lupatiņām svārciņus, bet baltas tenisa čības pārkrāsojusi tumšā krāsā, lai tās izskatītos pēc kurpēm - šī iemesla dēļ Irēna skolā izsmieta, un, iespējams, tieši tāpēc viņa tagad tik ļoti mīl pucēties.

Bērnībā piedzīvotais arī bijis viens no iemesliem uzņēmējas pirmās laulības izjukšanai - 25 gadu vecumā viņa apprecējusies, bet vīrs Ivars sācis lietot alkoholu.

"Nebija tā, ka viņš būtu nodzēries, bet audžutēva ēna, tiklīdz jūtu alkoholu, manī izraisa paniku. (..) Pamazām mēs atsvešinājāmies," atzinusi Pulkinena un spriedusi, ka bērnības laiks arī noteicis to, ka viņai pašai nav bērnu.

"Ja būtu uzaugusi pilnvērtīgā ģimenē un spriestu ar tagadējo saprātu, mēs droši vien būtu palikuši kopā. Man, visticamāk, no viņa būtu bērni. Ne veselības problēmas tam bija traucēklis.

Māte mani atstāja un audžutēvs bija dzērājs, tāpēc zemapziņā man bija bailes, ja nu nespēšu bērnu uzaudzināt. Tā ir milzīga atbildība! Kāda pazīstama advokāte vairākas reizes mani mēģinājusi uzvedināt uz adopciju.

Gandrīz jau biju gatava piekrist, tomēr pārdomāju. Varbūt skan egoistiski, bet laikam nevarētu atteikties no sava dzīvesveida. Un kas es būtu par māti, ja atstātu bērnu uz auklītes pleciem, kamēr pa pasauli vizinos," žurnālam Shape lēmumu nekļūt par māti skaidrojusi Pulkinena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!