Foto: Privātais arhīvs

LNT raidījuma Tautas balss skatītāji pamanījuši, ka jau labu laiku ekrānā blakus Ainai Poišai un Mārim Grigalim darbojas vēl kāda spilgta personība – meitene, kas atbild par sociālajiem tīkliem. Tā ir Rūta Čivča (attēlā) – jauna žurnāliste ar ambīcijām nākotnē vadīt kādu TV šovu.

"Patiesībā Tautas balsī strādāju jau otro gadu. Studēju žurnālistiku Latvijas Universitātē, un trešajā kursā man vajadzēja praksi. Tā kā pazinu Elīnu Doļģi, uzrunāju viņu, jautājot, vai nav iespējas iziet praksi LNT.

Viņa man piedāvāja Tautas balsi. Prakses laikā sevi labi pierādīju, tāpēc Guntars Gulbiņš uzaicināja mani turpināt strādāt. Novembrī jau būs divi gadi," sarunā ar DELFI Izklaidi par savu pieredzi televīzijā stāsta Rūta.

Visu laiku viņa raidījumā strādājusi kā žurnāliste, bet šovasar sākusi darbu tiešajā ēterā, katru otro nedēļu uzrunājot skatītājus kopā ar Grigali un Poišu. Taču vērīgākie LNT skatītāji jau pirms tam būs manījuši Rūtu ekrānā tiešraidēs.

"Pirmo reizi kameras priekšā tiešraidē stājos īsu laiku pēc darba uzsākšanas televīzijā. Tas bija stila un modes balvu pasniegšanā - man vienkārši piezvanīja un pateica: "Meklē kleitu, tev būs jāiet uz sarkanā paklāja intervēt cilvēkus!" Satraukums bija milzīgs - labi apzinājos, ka, ja ko nepareizi izdarīšu, to vairs labot nevarēs.

Taču man izdevās, un kopš tā laika man uzticēts vadīt vairākas tiešraides - no 18. novembra un Lāčplēša dienas svinībām, lielās talkas. Tā ka pieredze jau bija uzkrāta," stāsta jaunā televīzijas meitene.

Protams, stājoties blakus raidījuma vadītājiem, lai kopīgi vadītu tiešraides, sajūtas bijušas pavisam citas, taču Grigalis un Poiša jauno meiteni ļoti draudzīgi uzņēmuši un iedrošinājuši.

Pagaidām par savu darbošanos ekrānā Rūta saņēmusi tikai pozitīvus komentārus, bet to, ka būtu kļuvusi atpazīstamāka uz ielas, nav ievērojusi. Jau no 1. oktobra, kad Tautas balsi nomainīs jauns raidījums Labvakar, Latvija!, kuru vadīs Juris Kalniņš un Jolanta Strikaite, Rūta uzsāks darbu jaunajā projektā, kur viņas lauciņš būs izklaides un kultūras ziņas.

"Piemēram, iešu ar slavenībām pie viņu bijušajiem skolotājiem. Tāpat manā pārziņā būs iknedēļas sadaļa, kurā skatītāji varēs uzdot savus jautājumus kādai slavenībai. Man prieks, ka jaunajā raidījumā varēsim pieiet lietām radošāk, būs laiks piestrādāt pie niansēm.

Kā smejos, vairs nebūs jābrauc pie piloša krāna un uz netīru kūti, bet raidījums dos iespēju man izpausties, neieliekt rāmjos. Līdz šim Latvijas televīzijas vēsturē nekas tāds nav bijis," par jauno projektu stāsta žurnāliste.

Viņas tuvākajos plānos ietilpst parūpēšanās par Labvakar, Latvija! veiksmīgu debiju, taču nākotnei Rūta nebaidās izvirzīt vēl lielākus mērķus.

"Tā jau ir - visiem cilvēkiem, kas nāk strādāt uz televīziju, ir tāds kā fetišs, jo, ja tu strādā televīzijā, tu sevi neslēp. Protams, ja man piedāvās iespēju, es labprāt vadīšu kādu televīzijas šovu, un es ticu, ka tāds brīdis pienāks.

Taču uzskatu, ka uz šova vadītājas amatu jāiet pakāpeniski, negribu kļūt par vienas dienas zvaigzni - meiteni, kura novada šovu un tad pazūd, bet citi viņu vēl gadiem dēvē par TV seju - tādas "slavenības" mums Latvijā ir uz katra stūra.

Es gribu vadīt TV šovu nevis popularitātes dēļ, bet tāpēc, ka tā ir viena no sastāvdaļām darbam televīzijā, un es to gribu izmēģināt," skaidro jaunā censone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!