Foto: DELFI

Ceturtdien, 27. septembrī, tirdzniecības centrā Spice Home tika atklātas Miega dienas 2012, un, lai popularizētu veselīga miega ideju, šonedēļ neparastam eksperimentam bija pieraduši vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki.

Miega eksperimentā bija piekritusi piedalīties dziedātāja Aija Andrejeva, tirdzniecības centra Spice vadītāja Iveta Lāce (abas kopā attēlā), mūziķis Andris Kivičs un omulīgais joku plēsējs Ufo jeb Kaspars Upacieris.

Visi četri drosminieki trešdienas vakarā saņēma īpašu miega diagnosticēšanas ekipējumu, kas uz visu nakti bija jāpievieno pie ķermeņa, lai sekotu līdzi miega kvalitātei, bet ceturtdien notikušajā pasākumā populārie cilvēki uzzināja mediķu viedokli par savu naktsmieru.

Kivičam pēc eksperimenta diagnosticēta primāra krākšana, un mediķi viņam ieteikuši regulāri nodarboties ar sportu un lietot veselīgu pārtiku, bet Aija Andrejeva eksperimenta naktī krākusi saaukstēšanās dēļ - kad tā pāries, arī krākšana pazudīšot.

Visveiksmīgāk miega eksperimentā veicies Ivetai Lācei - viņai gulēšanas laikā elpošanas traucējumi netika konstatēti, bet Ufo diagnosticēja iniciālus elpošanas traucējumus un ieteica iziet Pozitīva spiediena terapiju ar deguna masku.

Miega dienas, kas notiks no 28. līdz 30. septembrim, organizē Spice Home sadarbībā ar Miega slimību centru un Veselības centru 4, lai pievērstu uzmanību miega problēmām, ar ko saskaras lielākā sabiedrības daļa.

Miega dienu laikā ikviens varēs saņemt bezmaksas ārstu konsultācijas, veikt miegainības pārbaudes un piedalīties dažādās aktivitātēs, kas paredzētas visai ģimenei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!