Foto: F64

Ceturtdien, 4. oktobrī, vienā no Rīgas lielveikaliem tika atklāts svaigu zivju un jūras velšu tirgus, un pasākumā piedalījās arī tādas pašmāju mūzikas zvaigznes kā Andris Kivičs ar sievu, Samanta Tīna, Sandija Vīgante un ekstravagantais Kašers jeb Kaspars Blūms-Blūmanis.

Ceturtdienas pēcpusdienā Ulmaņa gatves Maximā īsti svētki bija sarūpēti visiem jūras gardumu cienītājiem - tur bija iespējams vērot filēšanas paraugdemonstrējumus Spānijas meistara un latviešu pavāra Ginta Oša izpildījumā, kā arī nobaudīt dažādus neparastus gardumus.

Savas zivju apstrādes iemaņas demonstrēja arī Kivičs, Samanta Tīna un Kašers, bet no šīs trijotnes veiklākā filētāja izrādījās ugunīgā sarkanmate, kura gan ikdienā zivis lielākoties iegādājoties jau sagatavotas apstrādei.  

Noslēdzoties zivju filēšanas paraugdemonstrējumiem un apmācībām, notika arī jūras velšu Dižgardēža konkurss - tajā pasākuma apmeklētāji un sabiedrībā pazīstamās personas tika aicinātas ar aizvērtām acīm nobaudīt vairākas meistaru sagatavotās uzkodas no jūras produktiem, mēģinot atpazīt nogaršotās delikateses.

Konkursantiem bija jāatmin jūras velna, kalmāra, laša, gliemenes un garneļu uzkodas, bet visprecīzāk jūras veltes atminēja un īsta Dižgardēža titulu ieguva mūziķis Andris Kivičs, kurš atminēja gandrīz visas uzkodas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!