Foto: Publicitātes foto
Mazas, rudas un blondas meitenītes ar kaprīzām sejiņām, kas nosētas vasarasraibumiem, izskatās gluži kā dzīvas - tik reālistiskas un smalki izstrādātas ir franču mākslinieces Lorensas Ruē darinātās lelles.

Ruē kolekcijā ir vairāki simti dažādu leļļu modeļu - gan nelielas porcelāna lellītes, gan lelles atbilstoši attēlotā bērna augumam.

Vispopulārākās Ruē darinātās lelles neapšaubāmi ir zīdaiņi un mazuļi, kurus pēc pirmā acu uzmetiena nevar atšķirt no dzīviem bērneļiem, jo īpaši, vērojot leļļu fotogrāfijas.

Mazo lellīšu dabiskās pozas, sejas izteiksmes, acu un matu krāsa, kā arī proporcijas krasi atšķiras no populārās Bārbijas, kurai tās radītāji piešķīruši izteiksmīgas, bet nereālistiskas formas. Savukārt Lorensa Ruē visvairāk lepojas tieši ar savu rotaļlietu dabiskumu un hiperreālistisko izpildījumu.

Ruē šādā tehnikā darbojas jau vairāk nekā 12 gadus, veidojot unikālu "bērnudārzu", rūpīgi izdomā savu "audzēkņu" raksturus, tipus un apģērba stilu. Katra lelle ir veidota no porcelāna, bet to sejiņas izkrāsotas ar akrila materiāliem.

Katrai lellītei, un galvenokārt māksliniece izvēlas atveidot meitenītes, ir kāda "rozīnīte" - īpaši krāšņi rudi vai cirtaini mati, debeszilas acis vai bezbēdīgi vasarasraibumiņi uz deguna. Arī visas frizūras, tērpus un aksesuārus māksliniece darina pašrocīgi.

Tik rūpīgs darbs prasa arī ilgu laiku, un gadā Lorensa Ruē paspēj izgatavot tikai nedaudzus šādus "mazuļus". Arī leļļu izmērs parasti atbilst bērna izmēram: mazās meitenītes ir 60 centimetrus garas, bet zīdaiņi - aptuveni 20 centimetrus gari.

Visus Lorensas Ruē darbus var apskatīt viņas mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!