Foto: Publicitātes foto

Viena no jaunā LNT iepazīšanās šova Precamies!?! vadītājām Lote Gediņa (attēlā) filmēšanas laikā dzirdējusi jau neskaitāmus neveiksmīgu attiecību stāstus un spriež, ka lielais vientuļo siržu skaits ir problēma visā pasaulē.

”Nedomāju, ka cilvēku vientulība ir tikai nacionālā problēma - tā ir globāla problēma, jo visā pasaulē ir daudz vientuļu cilvēku. Iemesli tam ir dažādi, bet ir nepareizi vainot attiecību izjukšanā tikai vīriešus vai sievietes - jāatceras, ka attiecības veido divi. Nav vainīgo attiecību izjukšanā, ir tikai cietušie," sarunā ar DELFI Izklaide spriež raidījuma vadītāja.

Lai gan Gediņa šova sakarā jau dzirdējusi daudz dažādus attiecību stāstus, viņa spriež, ka nav tādu galveno iemeslu, kāpēc cilvēki ir tik vientuļi - viss sakņojas jau iepriekšējās paaudzēs.

”Ja cilvēks nāk no ģimenes, kurā nav bijis pilnvērtīgs attiecību modelis, grūti veidot attiecības pašam, jo nav, no kā mācīties. Taču var būt arī pretēji - tiem, kas auguši labās ģimenēs, ir augsti ideāli," skaidro raidījuma vadītāja.

Viņa skaidro, ka dzīvojam laikā, kad strauji mainījušies uzskati par ģimeni. ”Tagad ir normāli padzīvot kopā, normāli, ka šādās attiecībās piedzimst bērni. Bet vēl pirms 30 gadiem iedomāties nevarēja to, ka cilvēki var dzīvot kopā neprecoties," salīdzina Gediņa.

Sarunu šova vadītāja uzsver, ka šova Precamies?!? galvenais mērķis ir veicināt cilvēkus veidot attiecības un satikties, kā arī piedāvāt skatītājiem iepazīt līdzcilvēku pieredzi attiecību jautājumu risināšanā. Šova pašmērķis nav veicināt kāzu popularitāti Latvijā, un varbūt tas pat īsti nav vajadzīgs.

”Ir tikai pozitīvi tas, ka mūsu sabiedrībā vairs nav tik kategoriskas prasības attiecībā uz precēšanos, neesam vairs tik konservatīvi. Ir normāli, ka cilvēki gadiem dzīvo kopā, viņiem piedzimst bērni, bet kāzu nav. Bet svarīgi jau ir tas, ka ir attiecības vispār," spriež Gediņa.

Viņa izsaka cerību, ka ģimenes vērtība visā pasaulē tikai augs, un aicina jaunos mīlniekus, kas sapņo par kāzām tomēr piepildīt savu sapni un apprecēties.

”Daudzi min materiālos apstākļus kā iemeslu tam, kāpēc nav precējušies. Cilvēki, kas nav trūcīgi, bieži apgalvo, ka neprecas, jo nav naudas kāzām. Bet precēties taču var visādi; nevajag obligāti svinības Rundāles pilī - var divatā apprecēties jūras krastā," variantus piedāvā šova vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!