Foto: Privātais arhīvs

Skandālista slavu ieguvušais jaunais mūzikas censonis Ivars Kļaviņš (attēlā) pašlaik bauda greznu dzīvi Skotijā. Uzturēšanos Latvijā viņš salīdzina ar sēdēšanu sūdos, tāpēc nolēmis pilnībā atteikties no saknēm, nomainot latvisko vārdu un uzvārdu Ivars Kļaviņš pret ko ārzemnieciskāku – Eliass Makleins.

”Man šeit, Apvienotajā Karalistē, ir vairāki latviešu draugi, kas tāpat kā es pārcēlušies uz dzīvi ārzemēs. Uzturam kontaktus, kopā strādājam un dodamies izklaidēties. Es katram no viņiem esmu uzdevis jautājumu: vai viņiem Latvijas nemaz nepietrūkst un vai viņi nevēlētos kādu dienu atgriezties dzimtenē?

Nepārspīlējot - visi kā viens noliedza domu par atgriešanos Latvijā," sarunā ar DELFI Izklaide skaidro mūziķis, pagaidām vēl uzvārdā Kļaviņš. Viņš atklāj, ka kopā ar citiem tautiešiem ārzemēs jau sacer rupjus jociņus par nožēlojamo dzīvi Latvijā.

”Viens mans latviešu draugs pat izteica šādu frāzi: atgriezties Latvijā būtu tikpat neloģiski kā, beidzot izbāzušam galvu ārā no sūdiem, kārtīgi ieelpot un tad bāzt galvu tajos sūdos atpakaļ," smej mūziķis.

Viņš skaidri sapratis, ka karjeru un nākotni ar Latviju jau nu noteikti nesaistīs, tāpēc arī savu latvisko un ārzemēs grūti izrunājamo vārdu nomainīs pret tādu, ar kuru daudz vieglāk iesoļot ārzemju šovbiznesā.

”Vēlos veidot savu mūziķa karjeru šeit, Apvienotajā Karalistē, tāpēc jādomā par vārda maiņu. Vietējiem iedzīvotājiem ir ļoti grūti izrunāt manu vārdu - tie to izrunā kā ”Aivars".

Daudzi to nezina, bet Aivars Kļaviņš ir mans patēvs, kurš, manās acīs, ir nodzerts neandretālietis. Tas ir vēl viens iemesls, kāpēc es mainīšu savu vārdu," skaidro mūziķis, kura vārds būšot Eliass. ”Eliass ir mans kristītais vārds ar lielu garīgo spēku. Es ticu, ka ar šo vārdu man veiksme smaidīs daudz biežāk un gaišāk," uzskata Kļaviņš.

Līdz ar vārdu viņš mainīs arī uzvārdu. ”Uzvārds vēl ir diskutabls jautājums. No Kļaviņa varētu pāriet uz Kelvinu Kalvinu Kleinu, bet man pagaidām patīk variants Makleins. Vēl rūpīgi apdomāšu, bet manuprāt Elias MacClein izklausās ideāli," spriež Kļaviņš.

Viņu nebaida iespējamais slavas zudums vārda maiņas dēļ - tie, kas viņu iemīlējuši kā Ivaru Kļaviņu, turpinās mīlēt kā Eliasu Makleinu, turklāt kā Eliass viņš varēs piesaistīt jaunus fanu tūkstošus nu jau visā pasaulē.

Mūziķis mierina arī Latvijas mēslu bedrē palikušos mūzikas cienītājus - arī kā pasaulslavens mūziķis viņš atcerēsies par nabaga tautiešiem, pat ja tiem neatradīsies naudiņa slavenā Eliasa Makleina diska iegādei.

”Radīšu mākslu arī latviešu publikai, par naudu nedomājot, jo mākslā nav vietas kaut kam tik netīram kā nauda. Mākslai jānāk no sirds un par prieku citiem," uzskata topošais Eliass.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!