Foto: DELFI

Komponists Mārtiņš Brauns (attēlā), kurš ir arī viens no LNT Dziedošo ģimeņu pastāvīgajiem žūrijas locekļiem, šova dalībniekus dala divās grupās – vieni ir patiešām talantīgas saimes, bet otri spekulē uz lētu skatuves šovu un bērniņu vilkšanu uz skatuves.

”Ja man piedāvā interesantu darbu, es neatsaku, un sēdēšana žūrijā līdz dziļai naktij taču ir darbs. Esmu pozitīvi noskaņots attiecībā uz to, ka cilvēki ģimenēs dzied. Ar dažiem izņēmumiem, protams," sarunā ar DELFI Izklaide šovu vērtē Brauns.

Viņš atklāj, ka dažas dziedošās apvienības, kas startē šovā, gan viņā rada neizpratni. ”Reizēm redzu, ka nav ne ģimenes, ne dziedāšanas. Uz skatuves kāpj milzīgs cilvēku pulks, ko par ģimeni nosaukt var, tikai aiz matiem pievelkot, bet dziedāšana paliek uz viena cilvēka pleciem," spriež Brauns.

Komponists vērtē, ka līdzīgā daudzumā Dziedošajās ģimenēs ir tiešām talantīgas saimes un tādas, kurām vai nu talants vai ģimeniskums aiz matiem pievilkts.

”Izteikti nemuzikālu cilvēku, par laimi, šovā nav - acīmredzot, tie atkrituši pirmajā sijāšanā. Taču ir tādi, kas grib paspekulēt uz zemas kvalitātes teātri - tādi no manis nopelna tikai mīnusus. Citi mēģina pavilkt publiku uz bērniņiem. Jā, bērniņš uz skatuves ir mīļš un smuks, bet es vērtēju muzikāli. Emocionālo pusi lai vērtē Kate (Katrīne Pasternaka)," spriež Brauns.

Viņš iesaka ģimenēm tā vietā, lai veidotu lētus šovus un vilktu uz skatuves mazos radiniekus, fantazēt muzikāli un nekautrēties piedāvāt populāras dziesmas savas ģimenes versijā.

Brauns atzīst, ka starp dziedošajām saimēm viņam jau ir savi favorīti, taču konkrētus vārdus viņš nenosauks. ”Negribu, lai viņi kļūst lecīgi. Jā, daži dalībnieki man pat ļoti patīk, bet es allaž nosveros par labu tiem, kuri konkrētajā uzstāšanās reizē parāda labus rezultātus," savas simpātijas skaidro komponists.

Braunam skumji, ka skatītāji, izdarot balsojumu, ne vienmēr pareizi novērtē ģimenes - komponists atzīstas, ka viņam žēl vienas ģimenes, kura kādā no iepriekšējiem šoviem izkritusi tieši skatītāju balsojuma dēļ, lai gan sniegusi varen baudāmu priekšnesumu. Taču kopumā viņš šovu vērtē pozitīvi.

”Ļoti labi, ka mums ir tādas Dziedošās ģimenes, jo tas veicina muzikalitāti starp Latvijas ģimenēm. Citu ģimeņu piemērs var paraut līdzi vēl kādu, rādīt piemēru.

Pozitīvi, ka ģimenēm nākas katru nedēļu apgūt jaunu dziesmu. Dzīvē tā strādāt nevienu nepiespiestu - veselām ģimenēm nedēļas laikā jāiemācās no galvas jauna dziesma - tie, kas tiks finālā, jau zinās vismaz astoņas jaunas dziesmas. Režīms kā stingrā mūzikas skolā. Tā ir baigi forša un noderīga skola.

Tas, kas man nepatīk Dziedošajās ģimenēs - grūti izturēt tās daudzās reklāmas pauzes. Teikšu godīgi: ja man šovs būtu jāskatās pa televizoru, es pie otrās reklāmas to izslēgtu. Par laimi, tagad ir iespēja šovu ierakstīt un ierakstā tīt pāri reklāmām, bet tad atkal nevar balsot," šovu analizē Brauns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!