Foto: Kadrs no video

Padomju Savienībā leģendārās dziedātājas Edītes Pjehas sešdesmito gadu hits Сосед negaidīti kļuvis par interneta sensāciju pēc tam, kad Lielbritānijā tam radīts jauns klips un dejisks aranžējums.

Jaunais Pjehas dziesmas variants video vietnē YouTube skatīts jau vairāk nekā trīs miljonus reižu. Savdabīgi, ka pašai slavenajai izpildītājai ar klipu nav nekādas saistības, tomēr ieraksts veikts pilnīgi atbilstoši viņas stilam.

Īstenībā britu dīdžeji elektroniski apstrādājuši padomju dīvas dziesmu, pievienojuši modernus deju mūzikas ritmus un uzņēmuši oriģinālajam ļoti līdzīgu klipu.

Kā vēsta Krievijas plašsaziņas līdzekļi, skaņdarbu ierakstījusi Liverpūles grupa Ultrabeat, par kuru zināms visai maz - galvenokārt apvienība pazīstama ar slavenu skaņdarbu deju mūzikas versiju radīšanu. Arī ideja izveidot jaunu Pjehas dziesmas versiju radusies tās līderim, dīdžejam Maikam di Skalam.

Tāpat kā oriģināls, arī mūsdienu Pjehas dziesmas klips ir melnbalts. Dziesmu izpilda padomju zvaigznei ļoti līdzīga soliste, kas tērpusies pēc sešdesmito gadu modes, atbilstoši grimēta un safrizēta. Dziedātājas vārds netiek atklāts, bet viņas balss ir apbrīnojami līdzīga Pjehas balsij, turklāt viņa dzied krievu valodā bez akcenta.

Īpašu kolorītu klipam piešķir dejotāji, kuru sākotnējā ierakstā nebija: vīrietis krievu kreklā laižas jautrā dejā ar meiteni, kas tāpat tērpusies saskaņā ar krievu nacionālajām tradīcijām.

Dejotāju pāri papildina divi nez kāpēc cara laika formās tērpti žandarmi, kas liek domāt, ka britiem nav īpaši lielu zināšanu par Krievijas vēsturi. Klipā netrūkst arī mutes harmoniku spēlētāja, tāpat darbojas arī galvenais varonis, kas minēts dziesmas nosaukumā - kaimiņš.

Plašsaziņas līdzekļi pagaidām nav noskaidrojuši, kā uz jauno klipu reaģējusi tā sākotnējā izpildītāja - šobrīd 75 gadus vecā Edīte Pjeha.

Kā zināms, par pirmo interneta zvaigzni no padomju laika izpildītājiem kļuva šogad mirušais Eduards Hiļs, kurš kļuva pazīstams kā Misters Trololo ar dziesmu bez vārdiem, kura tapusi piecdesmitajos gados - Я очень рад, ведь я наконец возвращаюсь домой.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!