Foto: Privātais arhīvs

Šova Okartes skatuve 2 laikā tauta līdz ar jaunajiem mūziķiem iepazina arī atraktīvo pasākumu vadītāju Jogitu Pūpolu (attēlā), kura izklaidēja koncertu apmeklētājus un mūziķus ar jautrām atrakcijām ballītēs pēc koncerta. Pēc šova Jogita uzsākusi savu biznesu pasākumu rīkošanā, un pieprasījums pēc viņas un kolēģa Kaspara Blūma-Blūmaņa jeb Kašera vadītajām ballītēm turpina augt.

Par popularitāti pateicīga Okartes skatuvei

”Šis ir jau piektais gads kopš es vadu pasākumus. Sāku ar bērnu ballīšu organizēšanu paziņām, bet, saprotot pieprasījumu, turpināju to darīt profesionālā līmenī. Nu pasākumu vadīšana kļuvusi par manu pamatdarbu - nedēļas nogalēs vadu visu veidu ballītes, bet pa darba dienām notiek lielākoties pasākumi bērnu dārzos," sarunā ar DELFI Izklaide ar savu nodarbošanos iepazīstina Jogita.

Rudenī gan viņai ir tāds klusāks periods, bet pirms Ziemassvētkiem atkal sāksies īsts maratons, kad ik dienu būs jāvada vairāki burziņi bez jebkādām brīvdienām. Par daļu popularitātes Jogita var pateikties tieši Okartes skatuves šovam, kurā meitenei bija iespēja atrādīt savas prasmes, izklaidējot talantus ballītēs.

”Līdz Okartei strādāju firmā, bet šova laikā sapratu, ka šis ir labs veids, kā parādīt citiem, ko es daru. Sapratu, ka visu varu darīt pati, bez firmas palīdzības, radīju savu mājaslapu, papildināju ballīšu piedāvājumu ar gliteru tetovējumiem, iegādājos cukurvates automātu," stāsta Jogita.

Labākā dāvana bērniem - Kašers

Tagad viņa darbojas bez citu palīdzības - pati izplāno ballītes scenāriju, pati to vada un sagādā nepieciešamo aparatūru. Pieaugušo burziņiem viņa noorganizē arī muzikantus, dekorācijas un piedāvā jautras spēles, bet bērniem piedāvājumā ir teju viss, ko mazās sirsniņas kāro, sākot ar balonu zvēriņu locīšanu un sejiņu apgleznošanu, beidzot ar pa gaisu peldošu zivju uznācienu.

Jogita atklāj, ka viens no pieprasītākajiem pārsteigumiem ballītēs pēdējā laikā ir Kašera uznāciens. ”Ar Kašeru esam kolēģi jau labu laiku, un Kašera kā pārsteiguma ierašanās ir tas, kas pēdējā laikā bērniem rada visskaistākās emocijas," stāsta Jogita.

Atzinība no bērniem un prieks, kas staro no mazajām sejiņām, rada īpašu gandarījumu un uzlādē darbam pat tad, kad enerģija jau beigusies.

”Ja tu redzi, ka bērnam patīk, tu nedomā par to, ka nav spēka - enerģija rodas pati. Pēc tam mājās varbūt iekrīti gultā pilnīgā bezspēkā, taču nekad nav bijis tā, ka enerģija, vadot ballīti, jārod mākslīgi," laimīga savā profesijā jūtas Jogita.

Nereti gadoties tā, ka pēc ballītes bērniņš apķeras apkārt un nelaiž prom, bet īpašas emocijas ir pēc bērnunamu iemītnieku mazo sirsniņu iepriecināšanas.

Latvieši pieprasa kvalitatīvu atpūtu

Jogitu priecē tas, ka saturīgu svētku organizēšana bērnu un pieaugušo priekam Latvijā kļūst arvien populārākā - tā vietā, lai jubilejā vienkārši sēdētu pie galda, tautieši arvien biežāk izvēlas organizēt jautru vakaru ar vadītāju, kas izklaidē ar spēlēm un atrakcijām.

”Vēlme kvalitatīvi atpūsties tikai pieaug. Bieži vien pēc kāda bērna dzimšanas dienas pārējo viesu vecāki atzīstas, ka, ja būtu par mums zinājuši, arī sava bērna jubilejā būtu aicinājuši mūs ciemos. Ir jau tādi klienti, kas mūs regulāri aicina vadīt ballītes - citi pat jau ceturto reizi. Tas rosina domāt arvien jaunas izklaides, lai nav jāatkārtojas," stāsta enerģiskā meitene.

Arī cenu ziņā atraktīvie ballīšu vadītāji ir elastīgi - viņi sarīkos krāšņus svētkus gan tiem, kuri gatavi maksāt daudz, lai tikai tiktu pie varena šova, tāpat kā atradīs piemērotu risinājumu cilvēkiem, kas svinībām var atvēlēt vien pārdesmit latus.

Tuvākais publiskais pasākums, kurā iespējams novērtēt jauno izklaides biznesa censoņu sniegumu, ir piektdien, 26. oktobrī, kad Jogita un Kašers sola sarīkot trakulīgas Helovīna svinības Jelgavas klubā Tonuss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!