Kaprīzās grāmatu izdevējas Lāsmas gatavotās Gandrīz ideālās vakariņas kļuva par, iespējams, TV3 skatītāju gaidītāko kulināro notikumu šoruden – mutīgā apaļvaidze iepriekšējās sērijās bija tā nokritizējusi kolēģus, ka no viņas pašas gaidīja ko īpašu.

Diemžēl saldētās pārtikas vārīšana eļļā beidzās ar ugunsgrēku, bet Lāsmai pirmo reizi šova vēsturē par cienastu tika likts četrinieks.

Pēc tam, kad pati Lāsma iepriekšējās tikšanās reizēs bija izbrāķējusi Sanitas un Armanda gatavotās vakariņas, vienas nosaucot par pretīgām, bet pēc otrajām paziņojot, ka viņai no cienasta sāp vēders un ir slikta dūša, pārējie pie kaprīzās Lāsmas cerēja uz īstiem kulināriem šedevriem.

Lai gan pati Lāsma uzsvēra, ka šoreiz būs nevis ”gandrīz", bet gan patiesi ideālas vakariņas, jau viņas iepirkšanās pārējiem lika pasmīnēt - niķīgā grāmatu izdevēja, kura iepriekš bija uzdevusies par dižu sēņotāju, veikalā izvēlējās importa šampinjonus, bet pēc Sanitas kartupeļu biezeņa izsmiešanas pati izvēlējās ”gatavot" saldētas kartupeļu bumbiņas.

Saimniece mierināja viesus, atklājot, ka pati veselus desmit gadus nostrādājusi bārā - lai gan sākumā viņa bijusi vien trauku mazgātāja, ar mēneša laikā par pavāri strādājot gūtajām iemaņām pieticis, lai kļūtu par profesionāli.

Diemžēl tik gludi pašpasludinātajai izcilniecei negāja - likstas sākās ar galdauta sadedzināšanu tā gludināšanas laikā, un tā kā arī ēdienu gatavošana īsti nevedās, Lāsmiņa bija spiesta dzert nervu zāles.

Nabaga saimniece vakara gaitā sūdzējās, ka kolēģi ”uzlikuši viņai zobu", jo atļaujas izteikt kritiku par maltīti, bet pārējie brīnījās par to, ka Lāsma, kura iepriekšējās reizēs tik atklāti ņirgājusies par kolēģu cienastu, atsakās saprast jociņus par pašas pagatavoto ēdienu.

Saldēto kartupeļu bumbiņu vārīšana eļļā gandrīz beidzās ar traģēdiju - karstā eļļa sāka liesmot, un dzīvoklis piepildījās dūmiem. Uzņēmēja Linda paziņoja, ka viņai palicis slikti un vakars ir izjaukts, bet Andris devās ēst ārā.

Vienīgi pozitīvais bitenieks Armands glāba situāciju, vīrišķīgi atverot logus un glābjot pārējos no dūmiem, bet pēc tam paprasot vakariņu papildporciju, kas vismaz nedaudz mierināja Lāsmu, jo citi ēdienu bija atstājuši pusapēstu.

Izklaides sadaļā Lāsmas viesus izklaidēja fotogrāfs, bet saldajā ēdienā galdā tika celts pamatīgā eļļas daudzumā cepts siers, ko gan viesi par dižu kārumu saukt nevēlējās. Allaž optimistiskā friziere Sanita vismaz atrada ēdamajam jauku pielietojumu, pacienājot ar to Lāsmas suņuku.

Namamāte, kura viesos pie pārējiem bija uzvedusies bravūrīgi, nesatraucoties par to, ka citiem saimniekiem viņas kritika, iespējams, iedzels sirsniņā, uzņemot ciemiņus pie sevis, visu laiku bija spiesta aizkadrā sūdzēties par to, ka pārējie viņu apceļ, un nervozi smieties.

Otra kaprīzā dāma - uzņēmēja Linda, demonstrēja savu attieksmi pret vakaru, nemitīgi šausmās bolot acis.

Kad bija jāliek atzīmes par vakaru, Linda nobrīnījās, kāpēc vērtējuma skaitļu kolekcijā nav atzīmes, kas zemākas par četrinieku, bet beigās tomēr piekrita par galda noformējumu un ugunsgrēku Lāsmai atvēlēt četrinieku. Tas ir līdz šim zemākais vērtējums Gandrīz ideālo vakariņu vēsturē.

Pārējie dalībnieki gan bija dāsnāki un Lāsmai lika augstākas atzīmes, atzīstot, ka ugunsgrēks un Lāsmiņas nervozitāte viņus tikai uzjautrinājuši, taču kopvērtējuma tabulā pirmā joprojām ir Sanita, un kašķīgajai grāmatu sējējai cerības uz galveno balvu ir zudušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!