Foto: Publicitātes foto

Pasaulē lielākais kinematogrāfa ziņu resurss – interneta portāls IMDb – savu lietotāju vidū veicis aptauju, lai noskaidrotu, kura ir visu laiku labākā šausmu filma kino vēsturē, un par to atzīta Stenlija Kubrika filma Mirdzums (The Shining).

Šī klasiskā 1980. gada filma, ko Kubriks uzņēma pēc Stīvena Kinga romāna un kurā galvenajā lomā filmējies Džeks Nikolsons (attēlā), desmit baļļu sistēmā novērtēta ar 8,5.

Labāko šausmu filmu desmitnieks izveidots, balstoties uz skatītāju reitingiem un portāla lietotāju balsojumu. Tiesa, topā iekļuvušas ne tikai ”tīrā žanra" filmas, bet arī fantastikas filmas un komēdijas.

Saraksta otrajā vietā iekļuvusi režisora Ridlija Skota oriģinālā filma no ”svešo cikla" - Alien (1979), bet trešajā - romantiskā zombiju komēdija Shaun of the Dead (2004).

Tālāk seko filmas: Psycho (1960), Cloverfield (2008), Zombieland (2009), Saw (2004), The Exorcist (1973), 28 Days Later (2002), bet desmitnieku noslēdz Tima Bērtona mūzikls Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!