Otrdien, 6. novembrī, bija skatāms kārtējais kulinārijas šova Gandrīz ideālas vakariņas raidījums, kurā šoreiz viesi devās pie sabiedrisko attiecību speciālista Ērika Matuļa (attēlā), kurš atšķirībā no gandrīz visiem šova dalībniekiem raidījuma vēsturē savās vakariņās nolēma iztikt bez alkoholiskajiem dzērieniem.

Matulis galdā cēla brangu cienastu - uzkodās viņš pasniedza lavašu ar dārzeņiem un lasi, pamatēdienā bija namatēva brāļa nomedīta aļņa gaļa ar kartupeļiem, bet saldajā bija bumbieru un jaunā siera maize, ko viņš gatavoja pirmo reizi un kas no viesiem arī izpelnījās viskritiskākos vārdus.

Jau iepērkoties, Ēriks paziņoja, ka pats alkoholu nelieto un arī saviem viesiem to nepiedāvās. Tas, ka namatēvs iecerējis vakariņas bez alkohola, pārsteidza gandrīz visus pārējos viesus, kuri gan pirms ierašanās pauda cerību, ka viesiem saimnieks tomēr kādu dzērienu būs sagādājis.

Tiesa, šīs cerības nepiepildījās, un, lai gan rotaļlietu tirgotāja Laima Cālīte pamatoti norādīja, ka īstam latgalietim, par kādu sevi dēvē Matulis, kādam stiprākam dzērienam saviesīgās sanākšanās ir jābūt, šajās vakariņās alkohols neparādījās, bet tā vietā tika piedāvās smiltsērkšķu padzēriens.

”Manās mājās viesības jau vairākus gadus notiek bez alkoholiskiem dzērieniem. Mēs nākam runāt viens ar otru, un, ja starp mums nav alkohola, tas ir vēl foršāk. Ja man cilvēks interesē tikai tad, kad ir iešmigojis, es nezinu, vai man vajag tādas attiecības," savu nostāju pamatoja Ēriks.

Vakariņu gaitā Ēriks uzkrītoši bieži jokoja par savu svaru un neslēpa, ka cīņa ar liekajiem kilogramiem ir viena no svarīgākajām viņa ikdienas sastāvdaļām, bet kā izklaidi viesiem Ēriks bija sarūpējis foto sesiju - viesiem, izmantojot namatēva sarūpētos rekvizītus, bija jāpārģērbjas retro drēbēs un jāiejūtas trīsdesmito gadu kungu un dāmu tēlos. Tiesa, vairums viesu atzina, ka šī nodarbe bijusi pārāk mierīga.

Par spīti alkohola trūkumam, kas Ideālo vakariņu vēsturē ir ļoti rets gadījums, viesi atzinīgi vērtēja Matuļa sarūpēto vakaru, piešķirot viņam kopā 34 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!