Foto: DELFI

Par seksīgāko Krievijas meiteņu grupu dēvētā VIA Gra (attēlā) beigusi pastāvēt, atsaucoties uz grupas producenta Konstantīna Meladzes vārdiem, ziņo Krievijas mediji.

Oficiāli grupa beigs savu darbību 2013. gada 1. janvārī. "Grupa VIA Gra vairs nepastāv. Iemesls ir tas, ka es vairs neredzu iemeslu tās tālākajai darbībai. Var teikt, ka man tas ir apnicis, tāpēc nolēmu slēgt šo projektu uz visiem laikiem," teicis Meladze.

Kā uzskata grupas ilggadējais producents, VIA Gra darbības metodes "ir izsmēlušas sevi". Krievijas plašsaziņas līdzekļi atzīmē, ka lēmumu par grupas darbības izbeigšanu Meladze pieņēmis vienpersoniski, lai izvairītos no liekām diskusijām. Reizē ar pamatsastāvu tiek atlaists arī administratīvais personāls un sesiju mūziķi.

Grupas solistes Albīna Džanabajeva un Eva Bušmina šo ziņu uztvērušas "ļoti emocionāli un pat raudājušas", kad uzzinājušas par projekta slēgšanu, neskatoties uz to, ka "bijušas tam gatavas".

Grupu VIA Gra 1999. gadā izveidoja Konstantīns Meladze, un šajā laikā tās sastāvs mainījies veselas 16 reizes.

Grupā darbojušās dziedātājas Aļona Viņicka, Nadežda Granovska, Anna Sedakova, Tatjana Naiņika, Vera Brežņeva, Svetlana Loboda, Albīna Džanabajeva, Kristīna Koca-Gotlība, Olga Korjagina, Tatjana Kotova, Eva Bušmina un Santa Dimopulosa.

Grupa laidusi klajā piecus studijas albumus, trīs no kuriem ieņēmuši pirmās vietas Krievijas hitu tabulās. Meiteņu kontā ir arī vairāk nekā 30 videoklipi un daudz dažādu prestižu apbalvojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!