Skandalozā fotomākslinieka slavu iemantojušais Aleksandrs Sokolovs nesen paziņoja, ka ir drusku saguris no erotisko bilžu radīšanas un vēlas mainīt darbošanās jomu, tomēr šonedēļ viņš daiļrades cienītāju vērtējumam nodevis kārtējo pikanto projektu.

Kā skaidro pats Sokolovs, šai fotosesijai viņu iedvesmojusi kāda vācu tautas leģenda par ūdens nimfu Undīni, kura bijusi ne tikai pārcilvēcīgi daiļa, bet arī nemirstīga līdz brīdim, kad iemīlējusies mirstīgajā un dāvājusi viņam bērnu.

Tiesa, pasaka beigusies skumji - tā kā Undīne sākusi novecot, vīrs par burvīgo sievu interesi zaudējis. Kad Undīne viņu pieķērusi citas sievietes apskāvienos, viņa mīļoto nolādējusi - līdz ko vīrietis aizmigs, viņs nomirs.

Par godu ūdens nimfām, kuras, saskaņā ar ģermāņu mitoloģiju, vilina vīriešus atvaros un citās bīstamās ūdenstilpnēs, Sokolovs radījis jaunu fotosesiju Undīnes miegs, kurā meitenes viņam kailas pozējušas ūdenī.

Sokolovs gan atzīst, ka fotosesija ir mākslas projekta pirmā daļa - no rezultātā tapušajām fotogrāfijām viņš ar balsojuma palīdzību izvēlēsies vienu attēlu, kuru Sokolovs pēc tam pārzīmēs kā gleznu, kas arī esot projekta galvenais mērķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!