Foto: Publicitātes foto

Ikviens, kas redzējis padomju kino klasiku Briljanta roka, atceras, kā Jurija Ņikuļina varoni Gorbunkovu ar perlamutra podziņām centās pavedināt kārdinošā blondīne Anna Sergejevna.

Lai gan KPSFR nopelniem bagātā aktrise piedalījusies vairākos desmitos filmu un neskaitāmās teātra izrādēs, tieši šī salīdzinoši nelielā epizode un frāze Не виноватая я! ir tā, kuras dēļ viņu atceras skatītāji.

Briljanta rokas uzņemšanas laikā Svetlanai Afanasija meitai Svetļičnajai (attēlā) bija 27 gadi, bet šogad viņa svinēs 73. dzimšanas dienu. Bet vēl līdz šim Krievijas mediji jūsmo par aktrises nevīstošo skaistumu.

Tiesa, tieši šobrīd aktrise atrodas slimnīcā, jo pirms dažām dienām bija paslīdējusi uz slidenās ietves, nokritusi un lauzusi locītavu. "Да, упала, и гипс, но, слава богу, не проснулась, я не теряла сознания," par situāciju ironizējusi Svetļičnaja.

Nākamā aktrise dzimusi 1940. gadā Armēnijā, un jau kopš 18 gadu vecuma sāka apgūt aktiermeistarību. Kino viņa debitēja 1960. gadā režisora Mihaila Kaļika filmā Šūpuļdziesma.

Lai gan Svetļičnaja filmējusies tādās pazīstamās filmās un seriālos kā Nenotveramo jaunie piedzīvojumi (1968), Septiņpadsmit pavasara mirkļi (1973), Tikšanās vietu mainīt nedrīkst (1979) un citās, tieši Briljanta roka viņai nodrošināja tautas mīlestību.

Starp citu, tieši šīs filmas uzņemšanas laikā viņai esot bijis īslaicīgs mīlas sakars ar leģendāro aktieri Andreju Mironovu.

Svetļičnaja divas reizes mūžā ir bijusi precējusies, bet abas laulības šķirtas. Pirmajā laulībā - ar aktieri Vladimiru Ivašovu - dzimuši divi dēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!