Foto: DELFI
Producents un režisors Roberts Klimovičs (attēlā), kurš savulaik nodevies teju nevaldāmai bohēmai, jau krietnu laiku dzīvo saskaņā ar hinduisma reliģijas pamatprincipiem.

Pēc kardinālajām dzīvesveida izmaiņām, kuru vārdā režisors pat atteicās no seksuālām attiecībām, un pateicoties vēdiskajā literatūrā gūtajām atziņām, nokārtojusies viņa privātā dzīve, un nu Klimovičs savās zināšanās vēlas dalīties ar sabiedrību.

"Pie vēdās formulētajiem principiem pieturos nemitīgi, un tā pieredze, ko šai laikā esmu guvis, tikai apstiprina, ka tie patiešām strādā. Katram, kurš vēlas būt laimīgs attiecībās ar pretējo dzimumu, iesaku iepazīties ar vēdisko literatūru, un censties šos principus ievērot savā dzīvē.

Pateicoties ticībai, ir nokārtojusies mana privātā dzīve. Dievs man ir atsūtījis to, pēc kā klusībā alku, un nu esmu ieguvis to, ko no sirds vēlējos, to nemeklējot.

Attiecības, kurās esmu šobrīd, ir pilnīgi atšķirīgas no manas līdzšinējās pieredzes, un esmu pateicīgs, ka beidzot esmu izpratis muslimu teicienu par to, ko nozīmē mīlēt nevis ar ķermeni, bet sirdi," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Klimovičs.

Cilvēkus, kuri jūtas pārsātināti ar mūsdienu laikmetam tik raksturīgo pārmērīgo seksualitāti un izlaidīgo dzīvesveidu, režisors mudina nebaidīties un uzsākt savu garīgās pasaules izzināšanu.

"Garīgie meklējumi katram ir ļoti individuāli, tomēr, paldies Dievam, cilvēcei ir doti vajadzīgie instrumenti, lai šo ceļu atvieglotu. Tās ir reliģijas, un katram cilvēkam ir iespēja izvēlēties sev tuvāko.

Dzīvot bez ticības kam augstākam ir tas pats, kas sēdēt uz briljantu kaudzes un ubagot. Ja mēs paskatāmies uz cilvēkiem, kuri savu dzīvi vada saskaņā ar reliģiju, var redzēt, ka viņi patiesi dzīvo citādāk, kvalitatīvāk, labāk.

Protams, ar šo piemēru nevēlos absolutizēt visu sabiedrību, tomēr tā ir vērā ņemama tendence. Savstarpējās attiecībās ilgtermiņā laimīgi ir tie cilvēki, kuri izjūt patiesu sirdsmīlestību, nevis izdāļā sevi gadījuma sakaros, lai gūtu vien seksuālu baudu.

Savā dzīvē esmu iepazinis samērā daudz cilvēku. Ir satikti gan ļoti bagāti, gan ļoti seksuāli, gan ļoti skaisti cilvēki, tomēr laimīgus cilvēkus, kuri ir ārpus kādām reliģiskām konfesijām vai kopienām, saticis neesmu," spriež Klimovičs.

Paužot uzskatu, ka paļāvība reliģijai un savstarpējā skaidrība cilvēkiem šobrīd ir vajadzīga vairāk kā jebkad, Klimovičs arī ir sagatavojis bezmaksas lekciju kursu, kurā jau pavasara sākumā skaidros attiecību principus un atšķirīgo sievietēs un vīriešos.

"Vīriešu un sieviešu savstarpējās attiecības ir pamatā sabiedrības laimei. Un tās nesargā nekas cits, kā reliģija vai nauda. Bet, ja to dara nauda, tad šīs attiecības ir bez sirdsmīlestības un nav pakļautas kādam augstākam mērķim

Šai ziņā esam iestiguši Rietumu pseidokultūras robežās, tomēr labā ziņa ir tā, ka cilvēki no tās pamazām meklē izeju, saprotot, ka kaut kas nav pareizi un ir jādara citādāk.

Ir valstis, kur nevar nopirkt alkoholu, bet cilvēki prot priecāties arī bez tā, ir valstis, kur nav bordeļu, bet cilvēki apzinās mīlestības vērtību, tāpat ir valstis, kur neviens nezina, kas ir diskotēka, bet cilvēki tur tik un tā ir laimīgi. Mums no šīs pieredzes ir jāmācās," nosaka režisors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!