Foto: DELFI

Pēc aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajiem Eirovīzijas nacionālās atlases pusfināliem sabiedrībā nerimst diskusijas – kamēr vieni spriež par finālā iekļuvušo izpildītāju vokālajām dotībām, modes blogeris Deniss Ševeļovs ar DELFI Izklaides lasītājiem piekrita dalīties pārdomās par mūziķu vizuālo tēlu.

Vērtējot pasākuma vispārējo līmeni, Deniss, kura pārdomām par modi un stilu var sekot arī viņa blogā, atzīst, ka līmenis ir kļuvis augstāks gan muzikāli, gan vizuāli.

"Tagad izpildītāji rūpīgāk piestrādā pie tēliem un mēģina izvairīties no klišejām un pašmājiskuma. Es to skaidrotu tā, tas visas pop trash grupas un izpildītāji no pagājušās desmitgades sen neinteresē publiku, taču viņi neko nespēj jaunu parādīt, tamdēļ šogad mēs redzam un dzirdam tik daudz jaunus vārdus. Tas arī priecē.

Arī par stilistiem strādā nevis mammas un draudzenes, bet profesionāļi. Starp citu, puiši šogad izskatās daudz labāk nekā meitenes," kopīgās tendences ieskicē blogeris.

Neslēpjot, ka viņa vērtējumus ietekmē arī personīga pazīšanās ar daļu mūziķu, Deniss piedāvā savu veiksmīgāko un neveiksmīgāko Dziesmas 2013 skatuves tēlu risinājumu topu, kā arī sniedz nelielu komentāru par tiem.


Grupa PeR

Foto: F64
Kaut gan šie džeki ir ļoti jauni, viņi jau ir paspējuši iekarot daudzas sirdis ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs. Tur nav kur piesieties - stilistiski viņi ir gandrīz nevainojami un atbilstoši gan savam vecumam, gan figūrām. Man īpaši pati kostīmi huzāru gaumē ar spīdīgajiem fliteriem.

Grupa Headline

Foto: F64
Neatceros, kā un par ko viņi dziedāja, bet to, ka viņi bija apģērbi patīkami un moderni, es atceros. Viņiem bija smart casual stils, kas varbūt nebija pārāk svinīgi skatuvei, bet uz kopējā fona viņi viennozīmīgi bija pamanāmi. Tiesa, neesmu pārliecināts, ka šauras šlipses ir aktuāls aksesuārs.

Grupa Pieneņu vīns

Foto: F64
Muzikāli šīs grupas dziesmas nav tas, ko cilvēki ir pieraduši gaidīt no Eirovīzijas, bet mani draugi Facebook tīklā bija sajūsmā par grupu. Man patīk, ka grupas soliste ir sastrādājusies ar savu komandu un stilisti - koši, spilgti, taču gaumīgi un ar savu odziņu, pat neraugoties uz to, ka dažas stila idejas ir aizlienētas. Labāk ir mācīties no labākajiem piemēriem, nekā taisīt pašmāju sūdus. Man patīk redzēt, ka meitenei ir humora izjūta.

LieneCandy

Foto: DELFI
Viņa ir mana favorīte. Pat ar kurpēm, kas ne visiem patika, Liene bija burvīga un gaisīga savā priekšnesumā. Dziedāja viegli un izskatījās satriecoši. LieneCandy mani vienmēr priecē, pat ja es uzskatu, ka frizūru vajadzēja taisīt kuplāku. Kad viņa uzstājas, viņa staro kā īsta zvaigzne. Un tiem daudz kas ir piedodams.

Kristīne Šomase

Foto: F64
Kas tas bija? Kostīmi atgādina skolas projektu par Keitiju Periju. Tas ir skumji, jo Kristīnei dziedāšana padevās ļoti labi un viegli, bet mētelis (vai kas tas arī bija!) no avīzēm... Vienkārši nost no skatuves un laist tikai radio ēterā.

Sabīne Berezina

Foto: F64

Es jau agrāk esmu izteicies par Sabīni, ka viņai ir pienācis laiks izvēlēties, kas viņa ir - pop dīva vai pop trash. Skatos, ka viņai arī jāatlaiž savu stilistu un sabiedrisko attiecību speciālistu.Tikko visos medijos esam lasījuši, ka viņa, gatavojoties Eirovīzijai, neēd majonēzi un tievē, taču rezultātus neredzam. Meitene, kas tev vispār lika par to runāt!? Nāc ciemos, es tev iemācīšu, kā pareizi ēst, un pēc tam varēsi lielieties ar rezultātiem.

Antra Stafecka

Foto: DELFI
Klišejiski, vecmodīgi, nesvaigi, garlaicīgi un nepiemēroti laikam. Galvenais - pretenciozi. Jā, melnbalts šodien ir ļoti aktuāli, taču tikpat svarīga kā krāsa ir arī forma, fasons, materiāli un piegriezums. Stafeckas izmantotā forma bija sen, kā no Marijas Naumovas zvaigžņu stundas laikiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!