Foto: DELFI
Jautājumos, kas skar sejas ādas kopšanu, ļoti daudz informācijas parasti veltīts sieviešu ādas kopšanai, savukārt vīrieši šai jomā nereti tiek apdalīti. Šai sakarā frizieris Pērs Bogomazovs (attēlā) skaidro, kā stiprajam dzimumam atbrīvoties no ieaugušiem bārdas rugājiem, kā arī pumpām.

"Tas, kā rūpēties par savu sejas ādu, ir ļoti individuāli, jo katrs jau vadās pēc savas pieredzes un īpatnībām. Piemēram, es zinu, ko mana āda labāk panes, un attiecīgi to kopju.

Tiesa, ļoti būtisks ir skūšanās process, kas visspēcīgāk konstanti ietekmē vīrieša ādas stāvokli, tādēļ katram būtu ieteicams atrast piemērotāko veidu, kā to darīt," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Pērs.

"Kādam pumpas metas tieši no žiletes, citam - no skūšanās mašīnītes, bet vēl kādam ir tik jūtīga āda, ka izsitumi būs no abiem bārdas dzīšanas veidiem.

Tādā gadījumā noderīgs ir bārdas nazis. Kāds no maniem draugiem ir sācis bārdu sev skūt tieši šādā veidā. Viņš iegādājās īpašu bārdas nazi un apguva nepieciešamās prasmes.

Protams, tas ir diezgan grūti un prasa lielu rūpību, kā arī laiku, bet ieguldītās pūles esot tā vērtas, jo, šādi dzenot bārdu, matiņi praktiski nekad neieaug, un nemetas arī pumpas," skaidro frizieris.

"Protams, liela nozīme ir arī kosmētikai, kas tiek lietota. Iegādājoties līdzekļus ādas nomierināšanai pēc skūšanās, gan labāk izvēlēties profesionālo kosmētiku, jo tā būs krietni efektīvāka. Tāpat jāpievērš uzmanība, kam konkrētie kosmētikas produkti paredzēti, kā arī kas ir piemērots individuālajam ādas tipam.

Vēl var lietot arī homeopātiskos līdzekļus. Pats savulaik esmu lietojis Gernetic līnijas kosmētikas produktus un ar tiem biju ļoti apmierināts," iesaka Pērs, atklājot arī veidu, kā ādas stāvokli uzlabot krīzes situācijās.

"Kad jāizskatās labi, bet āda nav tai labākajā stāvoklī, ļoti noderīgs ir ādas pīlings. Jebkurš skrubis efektīvi noņems ādas bojāto virskārtu, tā ļaujot tikt ārā arī ieaugušajiem matiņiem, kā arī veicinot ādas atjaunošanos," skaidro Pērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!