Iepazīšanās portāls Badoo.com veicis socioloģisku aptauju, lai noskaidrotu, kādi ir labākie citāti no slavenām kinofilmām, kas būtu derīgi veiksmīgam flirtam (tā sauktās pickup lines).

Kā vēsta aģentūra Reuters, aptaujā piedalījās Lielbritānijas, Kanādas, Austrālijas un Jaunzēlandes iedzīvotāji. Tā bija sarīkota, lai atgādinātu par drīzo ASV Kinoakadēmijas balvu - "Oskaru" - pasniegšanas ceremoniju, kas notiks jau 24. februārī.

Sievietes, kas piedalījās aptaujā, par labāko frāzi flirtā atzinušas citātu, ko Odrijas Hepbernas varone saka filmā Šarāde (1963): "Zināt, es nekožu... Līdz brīdim, kamēr man to palūdz."

Otrajā vietā ir Lorēnas Bekolas frāze no filmas Kam ir un kam nav (1944): "Jums nekas nav jāsaka un jums nekas nav jādara. Pilnīgi nekas. Nu, varbūt vienīgi varat svilpot. Jūs taču protat svilpot, vai nē, Stīv? Salieciet lūpas kopā un... pūtiet!"

Līderu trijnieku noslēdz Ketlīnas Tērneres teiktā frāze no filmas Kas iegāza trusi Rodžeru? (1988): "Jūs nezināt, cik grūti ir būt sievietei ar tādu ārieni kā man".

Badoo.com pārstāvji priecājas, ka aptaujas dalībnieces priekšroku ir devušas citātiem ar humoru, nevis frāzēm, kas slēpj kādu neķītrību.

Savukārt vīrieši pirmajā vietā iekļāvuši Betas Deivisas teikto frāzi no filmas The Cabin in the Cotton (1932): "Es jūs labprāt gribētu noskūpstīt, bet tikko izmazgāju matus."

Otrajā vietā vīrieši izraudzījušiem Šērlijas Makleinas citātu no filmas Maigo jūtu valoda (1983): "Nepielūdziet mani, pirms es to neesmu nopelnījusi!"

Savukārt trešajā vietā ir jau minētā Lorēnas Bekolas frāze un citi pavedinoši Bekolas un Hamfrija Bogarta dialogi no filmas Kam ir un kam nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!