Foto: Vida Press
Lai gan Lejassaksijas pilsētas Braunlāges varas iestādes paziņojušas, ka vairs nespēj uzņemt kailo kamaniņu braucēju un viņu atbalstītāju ordas, Vācijā tik populārais pasākums nav beidzies – tas pārcēlies uz Altenburgas pilsētu.

Pasākumā, ko sponsorē vietējā radio stacija, piedalījās daži desmiti gandrīz kailu sieviešu, bet skatītāju skaits sasniedza vairākus tūkstošus.

Pirmo reizi kailo kamaniņu braucēju sacensības Harca kalnos notika 2009. gadā, bet togad viss noritēja mierīgi - dalībnieku nebija daudz, un arī ažiotāža nebija nekāda lielā.

Taču fotogrāfijas no šīm sacensībām drīz vien izplatījās pasaules medijos, un nākamajos gados kluso kalnu pilsētiņu sāka apsēst aizvien vairāk svētceļotāju.

Lai gan arī dalībnieku skaits ar katru gadu palielinājās, tomēr daudz vairāk pilsētā sabrauca tūristi, kuriem lielāku baudu sagādā nevis piedalīties pašiem, bet noskatīties - pagājušā gada februārī nelielo pilsētiņu vienlaikus "okupēja" 25 000 tūristu.

Vietējā policija ziņoja, ka milzīgais pūlis bija radījis satiksmes sastrēgumus, jo ļaudīm bija iespēja noraudzīties, kā visi trīsdesmit dalībnieki pirms sacensību sākuma novelk virsdrēbes.

Turklāt kāds no viesiem uz plikņu parādīšanos spelgonī bija gaidījis tik ilgi, ka nopietni apsaldējās un tika nogādāts slimnīcā.

"Kad skatītāju skaits piecas reizes pārsniedza vietējo iedzīvotāju skaitu, mēs sapratām, ka mūsu materiāli tehniskā bāze ir izsmelta. Ir jāpāriet uz jaunu līmeni, taču tam mēs pagaidām neesam gatavi," bija teikts Braunlāges pasākuma rīkotāju paziņojumā.

Foto galerijā: ieskats šī gada kailo kamaniņu braucēju aktivitātēs Altenburgā, kā arī neliels atskats uz iepriekšējo gadu sacensībām Braunlāgē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!