Foto: F64

Tematiskās rubrikas ietvaros sava iecienītākā ēdiena – frikadeļu zupas - pagatavošanas noslēpumus atklāj populārā pašmāju aktrise Ilze Vazdika (attēlā), kas lielai sabiedrības daļai zināma arī kā apsviedīgā Mildiņa seriālā UgunsGrēks.

Sarunā ar DELFI Izklaide Vazdika stasta, ka darbs aizņem visu viņas ikdienu, tāpēc mājās sanāk būt gaužām reti un arī ēst gatavošanai laika neatliek.

"Ikdienā ēdu teātra bufetē un patiesi priecājos, ka ēdieni tur ir garšīgi pagatavoti. Pati ikdienā negatavoju praktiski nemaz, tomēr brīžos, kad tam atliek laiks, šo procesu izbaudu.

Katrā ziņā es esmu par latviešu ēdieniem un neatbalstu visus tos importa jaunievedumus, kas kļūst arvien populārāki," stāsta aktrise, piebilstot, ka viņas pašas firmas ēdiens esot zupas.

"Man ļoti garšo dažādas zupas, un tās arī gatavoju, kad laiks atļauj. Visgardākā man padodas frikadeļu zupa, un to arī pati labprāt ēdu.

Zupu gatavojot, jāievēro, ka tā noteikti jāvāra no īstas maltās gaļas, rūpīgi izveidojot frikadeļu bumbiņas un buljonam pievienojot arī dabiskās garšvielas - lauru lapas, piparus, pētersīļus un sīpolus, nevis vienkārši sametot ūdenī sintētiskos kubiciņus.

Ja visi šie labumi būs salikti zupā, tad tai patiešām būs kārtīgas frikadeļu zupas garša. Protams, nedrīkst aizmirst arī par burkāniem un kartupeļiem, kas vislabāk garšo smalki sagriezti un nepārvārīti," nosaka Vazdika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!