Foto: Publicitātes foto

Pazīstamais psihiatrijas un psihoterapijas speciālists doktors Artūrs Utināns TV šovu Precamies!?!" salīdzina ar PSRS laikos slavenā Anatolija Kašpirovska uzstāšanos televīzijā, kurš centās izārstēt un padarīt laimīgus visus padomju valsts iedzīvotājus. Tagad Kašpirovski televīzijā nomainījuši astrologi.

Īpaši skarbus vārdus Utināns savā blogā velta vienai no raidījuma vadītājām - astroloģei Mārai Ošurokai. Ārsts ir neizpratnē par astroloģes lomu šajā pārraidē, uzskatot to par vienkāršu astrologa pakalpojumu reklāmu. "Interesantākais ir astroloģes darbs - pateikt to pašu neko, kas attiecas uz jebkuru cilvēku," secina Utināns.

Viņš min piemēru no raidījuma Precamies!?!, kurā astroloģe analizē kādu no raidījuma galvenajiem varoņiem, viņa horoskopa zīmei piedēvējot brīvību, neatkarību, oriģinalitāti, kā arī tieksmi pēc skaistām sievietēm.

"Nosauciet kaut vienu horoskopa zīmi, uz kuru neattiektos teiktais! Lai ko kāds censtos teikt, psiholoģisko pētījumu statistika rāda, ka šīs vērtības, kā neatkarība, radošums, oriģinalitāte, ir svarīgas jebkuram cilvēkam.

Un kurā "zīmē" dzimušam vīrietim nav būtiski, lai sieviete labi izskatītos? Nu jā, ir jau daži, kam patīk bomži vai ļoti veci. Taču atkal - tie nedzimst nekādā noteiktā laikā," Utināns ir neizpratnē.

"Bez tam, pārraidē tiek daudz runāts par slikto pieredzi ar TV šova varoņu iepriekšējiem partneriem. Vai randiņā palīdz iepazīties un izveidot pozitīvu emocionālu saiti, ja jūs stāstāt sliktas lietas par saviem bijušajiem?

Tas ir jautājums "cilvēku pazinējai" un "neglābjamajai romantiķei". Cik zināms, tas ir pirmais, ko visas iepazīšanās rokasgrāmatas rekomendē nedarīt," skaidro pazīstamais ārsts.

Noslēdzot pārdomas, Utināns rezumē, ka astrologa loma raidījumā ir "jaunu sapņu pircēju iezombēšana un medīšana". Pēc viņa domām, ja kāds pēc šī šova tiešām apprecēsies, tad tas būs mārketinga kampaņas neliels blakusefekts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!