Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 6. aprīlī, ar virkni skatēm noslēdzās jau 18. Rīgas modes nedēļa, kuras ietvaros bija iespēja iepazīties ne tikai ar populārāko Latvijas dizaineru jaunākajām rudens/ziemas kolekcijām, bet arī klātienē baudīt ārvalstu viesu skates.

Piecu dienu garumā Rīgas Mākslas telpā un citās modīgās galvaspilsētas vielās notika virkne dažādu pasākumu - modes skates, veikala Paviljons un interneta veikala Creative Latvia atklāšanas svētki, kā arī stilīgas ballītes.

Skatēs savas jaunākās kolekcijas prezentēja tādi atpazīstamību un pastāvīgu klientu loku ieguvuši dizaineri kā Žanete Auziņa, Natālija Jansone, Anna Ledskalniņa un citi, bet pirmo reizi modes nedēļā savas kolekcijas demonstrēja zīmoli Nolo, Alexandra Westfal un dizainere Irina Skladnova.

Kā jau ierasts, par vienu no gaidītākajiem notikumiem arī šajā modes nedēļā kļuva ārvalstīs atzīstamus panākušus guvušās Katjas Šehurinas zīmola Katya Katya Shehurina jaunākās kolekcijas skate, kura pārsteidza ar līdz šim neierastu krāsu izvēli un apdrukām.

Tāpat liela interese bija par modes mākslinieka Aleksandra Pavlova skati, kuram šī pēc trīs sezonu pauzes bija atgriešanās Riga Fashion Week dalībnieku vidū - sajūsmu izpelnījās gan viņa no audumu pīnēm darinātie tērpi, gan paša dizainera iznāciens skates noslēgumā ar abām mazākajām skates modelēm.

Modes nedēļas viesiem bija iespēja arī iepazīties ar itāļu modes pasaulē uzlecošo zvaigzni - zīmolu Comeforbreakfast, kā arī apskatīt jau iepazītā igauņu zīmola Pohjanheimo rudens/ziemas kolekciju un lietuviešu mākslinieces Ievas Daugirdaites darbus.

Galerijā: atskats uz 18. Rīgas modes nedēļas skatēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!