Foto: Publicitātes foto

Nedēļas sākumā Anglijā noslēdzās skaistumkonkursa Mis PSRS fināls, kurā 25 daiļavu konkurencē uzvaras laurus plūca meitene no Rīgas Viktorija Jerjomina (attēlā).

Londonā notiekošo skaistumkonkursu Miss USSR UK rīko Lielbritānijā dzīvojošā krievvalodīgo kopiena, un tā uzdevums, kā vēsta pasākuma organizatori, ir apvienot skaistākās krieviski runājošās meitenes no postpadomju republikām, kā arī ievērojamus krievu dizainerus.

Pēc vairākiem iznācieniem, kuru laikā meitenes demonstrēja gan stilizētus tautastērpus, gan peldkostīmus un dažādu dizaineru darinātas greznas kleitas, žūrija lēma, ka šogad uzvarētājas kronis tiek rīdziniecei Viktorijai.

Viktorijas konkursa pieteikumā teikts, ka viņa Londonā dzīvo jau aptuveni piecus gadus, bet konkursā nolēmusi pieteikties, jo tas ir ne tikai interesanti, bet arī tādējādi iespējams sastapt citus krievu valodā runājošus cilvēkus, kas dzīvo Lielbritānijā.

Anglijā Viktorija darbojusies modes industrijā kā modele, bet kā vaļasprieku viņa norādījusi dažādu valodu apgūšanu. Pievilcīgajai meitenei ir trīs gadus vecs dēliņš Ņikita.

Latviju konkursā pārstāvēja vēl divas meitenes - Veronika Alohno, kura, lai gan dzimusi Latvijā, uzsvērusi, ka viņas dzīslās rit baltkrievu asinis, un Iveta Kuzminska, kura studiju dēļ uz Angliju pārvākusies pirms pieciem gadiem.

Krieviju konkursā pārstāvēja piecas meitenes, Baltkrieviju, Igauniju un Lietuvu - no katras valsts pa trim konkursantēm, Gruziju - divas meitenes, bet Azerbaidžānu, Moldovu un Kazahstānu - pa vienai meitenei.

Galerijā: konkursa Mis PSRS finālistes un ieskats konkursa norisē (foto: Missussr.co.uk arhīvs un konkursa Facebook profils).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!