Foto: DELFI

Svētdien, 26. maijā, noslēdzies starptautiskais alus festivāls LatviaBeerfest 2013, kas trīs dienu garumā norisinājās Vērmanes dārzā un pulcēja saskaņā ar prognozēm aptuveni 40 000 interesentu.

Pasākuma ietvaros bija plaša atpūtas, kultūras un sporta programma: komandu spēles, rekordu uzstādīšanas sacensības, konkursi, populāru mūziķu uzstāšanās, "Mis Latviabeerfest 2013" izraudzīšanās, bučošanās sacensības un, protams, alus dzeršana.

Liela interese apmeklētājiem bija par izlejamo alu, kura cena ir aptuveni 2,50 lati par vienu litru. Savukārt pudeļu alu varēja iegādāties par 1,30 līdz 1,60 latiem par puslitra kausu.

Latviabeerfest 2013 piedalās 36 alus zīmoli no Latvijas, Čehijas, Lietuvas, Igaunijas, Dānijas, Vācijas, Beļģijas, Anglijas, Krievijas, Meksikas, Spānijas, Polijas un Baltkrievijas, interesentiem piedāvājot vairāk nekā 150 alus šķirnes.

Latviabeerfest 2013 rīko pērn dibinātā biedrība Alus brālība. Kā vēsta pasākuma rīkotāji, tā tika radīta ar mērķi atjaunot senās alus tradīcijas, izglītot un apvienot alus kultūras entuziastus.

Pasākuma vadītāja lomā bija iejuties Armands Simsons, bet tā izklaidējošās daļas producents bija Aigars Dinsbergs, kurš solīja, ka alus festivāls būs "svētki ikvienam ģimenes loceklim".

Trīs dienu laikā uz skatuves kāpa grupas Colt, Klaidonis, PeR, Bermudu divstūris, Gapoljeri, Triānas parks, brāļi Auzāni un daudzi citi mūziķi; tāpat notika arī komiķes Jolandas Suvorovas humoršovs.

Festivālu noslēdza leģendārā grupa Pērkons, kas Vērmanes dārzā koncertēja savas Latvijas turnejas Sapumpurots zars ietvaros.

Foto no pasākuma pirmās dienas var apskatīt šeit, bet galerijā ir neliels atskats uz alus svētkiem un īpašajām bučošanās sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!