Foto: DELFI

Radiostacijas BOOM FM populārākajā raidījumā Suņa būda, kura vadīšana uzticēta pļāpīgajam Latvijas Nacionālā teātra aktierim Artusam Kaimiņam (attēlā) trešdien, 5. jūnijā, viesojās Saeimas deputāts Imants Parādnieks, un abu vīru tikšanās bija emocijām pārbagāta.

Sarunas sākumā Kaimiņš deputātam uzdeva dažādus jautājumus par tikko aizvadītajām pašvaldību vēlēšanām un "Rīgas atdošanu", un kaismīgā diskusija, kurā gan studijas viesis pie vārda tika maz, Parādnieku nogurdināja tik ļoti, ka viņam uz pieres pat izspiedās sviedri.

"Kas tas par fatālismu?!" nikni uz Kaimiņa sašutumu par Latvijas tautas "iziršanu" reaģēja Parādnieks un mēģināja noskaidrot, ko labu tautai izdarījis pats aktieris.

"Tas, ar ko tu nodarbojies šobrīd, ir visu pārējo zombēšana, ka viss ir slikti," raidījuma vadītājam, kurš bija dikti satraucies par krievu valodas izplatību Latvijā, jau nedaudz paaugstinātā tonī aizrādīja deputāts un dziesmas laikā pat bija mēģinājis noskaidrot Kaimiņa rīcības iemeslus.

"Imants man prasīja, kāpēc es viņam tā braucu virsū. Es braucu virsū par tēmu," skaidroja Kaimiņš, bet Parādnieks atzina, ka viesošanās studijā viņam atgādinot riešanu un viņi varot turpināt pariet.

Kad Kaimiņš Parādnieku sāka tincināt par Džordža Orvela romānu 1984 un 1934. gada 15. maija notikumiem, kā arī painteresējās, vai deputāts zina, kas ir Atis Kronvalds, Parādnieks paziņoja, ka Kaimiņš ir "kaunīgais latvietis", atkal sadusmojās un visnotaļ nikni apjautājās, vai viņš patiesi ir ieradies uz eksāmenu, bet beigās pat sāka kliegt uz aktieri.

"Tu visu laiku runā par to, kas ir slikti. Tu runā!" paceltā balsī norādīja deputāts, bet Kaimiņu tas nesamulsināja - viņš gana bieži esot dzirdējis, kā Parādnieks pats uzskaitot sliktās lietas.

Raidījuma trešās daļas sākumā Kaimiņš gan demonstrēja apbrīnojamu empātiju un atzina, ka šobrīd dusmīgi ir viņi abi. Tad saruna ievirzījās drošākos ūdeņos, bet pēkšņi Kaimiņš Parādnieku samulsināja ar dīvainu jautājumu, mēģinot noskaidrot, kā deputāts rīkotos, ja Rīga kādu dienu paliktu stāvoklī.

Uz šo jautājumu deputāts pēc ilgas vilcināšanās sniedza visnotaļ izvairīgu atbildi, bet raidījuma izskaņā abi šķīrās visnotaļ draudzīgi, biedriski paspiežot rokas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!