Foto: F64

Piektdien, 21. jūnijā, Latvijas 1. rokkafejnīcā Reiterna namā Rīgā ar koncertu kafejnīcas priekšā savu debijas albumu prezentēja multimākslinieks Kaspars Bindemanis (attēlā) un viņa grupa Los Masculinos.

Nupat iznākušais albums tapis četros piegājienos 20 gadu ilgā laika posmā, piedaloties neskaitāmiem māksliniekiem - tajā apkopotas dziesmas gan no deviņdesmito gadu projekta Kaspar Bindeman & The Old Soldiers laikiem, gan pēdējos gados Barselonā tapušās.

"Ja būtu albumu izdevis 1993. gadā, tas būtu pavisam citāds. Virpināju ģitāru kā Paganini vijoli, bet man nebija, ko teikt cilvēkiem. Tagad manai mūzikai ir cits emocionālais lādiņš. Dziesmām ir sociāli aktīvi teksti," īsi pirms koncerta žurnālam Privātā dzīve stāstīja Bindemanis.

Ieraksta gala variantā bez abiem dueta pamata dalībniekiem piedalījušies Latvijā pazīstami mūziķi - Vilnis Krieviņš (bungas), Skrips (bass), Juris Kulakovs (akordeons, taustiņi), Līga un Zane Goiževskas (vokāls) un daudzi citi.

Programma ieskaņota spāņu un angļu valodā, taču ir arī dažu dziesmu portugāļu, latviešu un krievu versijas.

"Daudz atdzejojām Ojāru Vācieti spāņu valodā. Mani latīņamerikāņu kolēģi ir sajūsmā par spāņu regetona versiju Raimondas Vazdikas dziesmai Apsoli man neko. Saka: ja to labi noproducēsim, Latīņamerikā būs hits," žurnālam teica Bindemanis.

Tiem, kuri gribēs savā īpašumā iegūt taustāmu mākslas darbu, nevis vienkāršu failu kaudzīti vai CD plastmasas vāciņā, savas iespējas un vēlmes attiecībā uz formātu un noformējumu būs jāizklāsta īsā aprakstā un jānosūta uz e-pastu losmasculinos@familiabuendia.com.

"Pats savām rociņām uztaisīšu noformējumu vēlamajā formātā - vai tā būtu vinila plate, CD, apdrukāta zibatmiņa vai mp3 pleijeris," sola Bindemanis, kurš dzīvo Barselonā, bet šobrīd Rīgā ir "pamatīgi aizkavējies".

Albuma prezentācijas dienā notika preses konference, akustiskais koncerts uz kafejnīcas āra terases, norisinājās jam session un citas aktivitātes. Lielais koncerts notika īsi pēc pusnakts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!