Foto: DELFI Aculiecinieks
Leģendārais un populārais Vecrīgas panks Andris Aleksējevs jeb Peksis (attēlā), kā pats atzīst, ir liels vasaras mūzikas festivālu mīļotājs, un gadu gaitā viņš ir uzkrājis pieredzi, ar kuru var padalīties un pastāstīt arī citiem.

"Uz festivālu obligāti jāņem līdzi aptieciņa. Nekad nevar zināt, kas notiks, kāda kaite piemetīsies. Drošība ir pirmajā vietā. Noteikti jāpaķer līdzi arī telts. Uz zemes taču negulēsi!" sarunā ar DELFI Izklaide pastāsta atraktīvais panks.

Taujāts, kādu apģērbu izvēlēties, dodoties uz festivālu, Peksis norāda, ka tā ir katra paša brīva izvēle, tomēr vienai lietai jābūt katra kārtīga brīvdabas burziņa apmeklētāja somā - zeķēm.

"Vienmēr ņemu līdzi vilnas zeķes, lai kājas nenosaltu. Silti rekomendēju to darīt arī citiem. Pārējais jau ir katra paša izvēle. Nedomāju, ka obligāti būtu jānodrošinās ar vairākiem lietusmēteļiem. Pats tā parasti nedaru," atklāj Peksis.

Arī pārtikas krājumus Andris uz brīvdabas pasākumiem līdzi neņem. Viņaprāt, dabā iespējams pagatavot vislabāko ēdienu.

"Festivālos jāgatavo uz ugunskura! Ugunskura vietu vienmēr varēs atrast. Šāds ēdiens ir tiešām garšīgs. Parasti neņemu somā līdzi pārtikas rezerves ar domu, ka noteikti būšu izbadējies. Izsalkuma problēma tiek atrisināta uz vietas, festivālā," savā pieredzē dalās Peksis.

Savukārt konkrētu naudas summu, kurai jābūt kabatā, dodoties uz brīvdabas burziņu, Andris nevar nosaukt, jo iztērēt var jebkādu naudas daudzumu.

"Aizbrauksi uz festu ar piecdesmit latiem - iztērēsi. Aizbrauksi ar vienu vai diviem simtiem, arī tos notērēsi. Nav iespējams nosaukt konkrētu summu, jo nauda tāpat aizies," saka Peksis.

Pats Panks stāsta, ka kādreiz, jaunībā, reti kuru vasaras festivālu palaidis garām. Šovasar gan viņš ieplānojis apmeklēt tikai divus brīvdabas burziņus.

"Došos uz Laba daba un Sutas balss. Kādreiz viens no maniem iecienītākajiem festivāliem bija Zvērā, taču šogad, par nožēlu, diemžēl šāds pasākums vairs nebūs," noslēgumā saka panks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!