Foto: Privātais arhīvs

Pašmāju deju mūzikas grupas A-Europa līderis Artūrs Duboks (attēlā) ļoti bieži gatavo mājās. Sekojot līdzi tam, kas tiek likts galdā, Duboks ar īpašu salātu palīdzību nometis vairākus kilogramus un sakārtojis savu vielmaiņu.

"Es ļoti bieži gatavoju. Reizēm pat šķiet, ka pārāk bieži. Nepērku desas un cīsiņus veikalos, jo nekad nevar zināt, kas šajos produktos ir iekšā. Piemēram, ja mans bērns vēlas kaut ko uzlikt uz maizītes, daudz labāk ir nopirkt gaļu, to apcept vai izvārīt, un šādu pašgatavotu gaļiņu likt uz sviestmaizes.

Arī pusfabrikātus manā ģimenē neēd. Ja rodas vēlme pēc pelmeņiem, pats tos pagatavoju, nevis nopērku gatavus veikalā. Ja sāku ēst desas un pusfabrikātus, ātri vien rodas problēmas ar kuņģi.

Regulāri gatavojot vienus no saviem iecienītākajiem šī brīža salātiem, esmu pusgada laikā zaudējis vairākus kilogramus un sakārtojis vielmaiņu," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Duboks.

Salātu sastāvā, ar kuru palīdzību Artūrs uzlabojis savu veselību, ir avokado, gurķi, tomāti, salātlapas, garneles un olīveļļa.

"Kā jau vīrieši to mēdz darīt, arī es gatavoju pēc sajūtām. Nav noteiktas proporcijas, kādās ņemu katru no sastāvdaļām. Šo salātu pagatavošana ir pavisam vienkārša.

Gurķus un avokado nomizo un sagriež gabaliņos. Arī tomātus sagriež nelielos gabalos. Ja tiek izmantoti ķirštomātiņi, parasti pārgriežu tos uz pusēm. Salātlapas saplūkā un atlaidina garneles, kuras veikalā nopērkamas sasaldētā veidā. Esmu arī variējis un garneļu vietā izmantojis apceptus vistas filejas gabaliņus.

Pēc tam visas sastāvdaļas sajauc kopā un pārlej ar olīveļļu. Reizēm nedaudz pievienoju arī veikalos nopērkamo Cēzara mērci - garšai. Savukārt rotāšanai izmanto paipalu olas. Pilnīgi pietiek, ja uz vienas porcijas uzliek divas, uz pusēm pārgrieztas oliņas.

Esmu mēģinājis arī tās likt klāt salātiem kā vienu no pamatsastāvdaļām, bet secināju, ka tad vairs nav tik laba garša, tādēļ olas izmantoju tikai rotāšanai," gatavošanas gaitu atklāj Duboks.

Kā stāsta mūziķis, viņa mājās šie ir vieni no iecienītākajiem salātiem. Šos salātus viņš iesaka baudīt kopā ar negāzētu minerālūdeni.

"Vislabāk, protams, ēdienu baudīt kopā ar negāzētu ūdeni. Savukārt vīnu mīļotājiem varu ieteikt sauso baltvīnu," iesaka Duboks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!