Foto: DELFI

Jaunā dziedātāja Adelīna Jurēviča jeb Adelly (attēlā), kura, kā pati atzīst, iecienījusi bohēmisku dzīvesveidu, cigarešu un alkohola vietā daudz labprātāk izvēlas marihuānu. Lai relaksētos un atslābinātos, viņa mēdz uzpīpēt "zāli".

"Marihuāna man palīdz atpūsties no ikdienas rutīnas. Neesmu to smēķējusi, lai gūtu iedvesmu dziesmām vai tekstiem. Vienreiz ierakstu studijā pamēģināju uzpīpēt zāli, bet pēc tam nevarēju padziedāt, tādēļ arī, komponējot dziesmas, neapreibinos.

Man patīk bohēmisks dzīvesveids un parasti marihuānu smēķēju kopā ar draugiem. Ļoti daudzi Latvijas mūziķi iecienījuši zāli," sarunā ar DELFI Izklaidi neslēpj Adelly.

Adelīna nekad nav pamēģinājusi stiprākas narkotikas, piemēram, kokaīnu, jo nevēlas sabojāt savu veselību un jaunību, taču zālīte, viņasprāt, ir nekaitīga, ja tiek smēķēta saprātīgi.

"Vairākos pētījumos pierādīts, ka katru gadu cigarešu dēļ mirst liels skaits cilvēku. Cigaretes ir ļoti indīgas un veselībai nodara lielu kaitējumu. Nekad neesmu dzirdējusi, ka kāds būtu miris no marihuānas, tādēļ priekšroku dodu šim variantam," savās pārdomās dalās Adelīna.

Taujāta, vai Latvijā vajadzētu marihuānu legalizēt, Adelly prāto, ka legalizēšanai ir vairāki plusi un mīnusi, tādēļ šis lēmums būtu jāpieņem ļoti uzmanīgi.

"Kopumā zāle nekādu ļaunumu nenodara, ja tiek smēķēta saprāta robežās. Ar marihuānu pat ārstē dažādas slimības, taču ir arī cilvēki, kuri pārspīlē un smēķē pārāk bieži. Viņi to dara tik regulāri, ka dzīvo paši savā pasaulītē un peld citā realitātē. Lūk, tas gan nav labi.

Ja cilvēki zinātu mēru un nepārspīlētu, man pret legalizāciju nebūtu nekādu iebildumu," noslēgumā piemetina Adelly.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!