Foto: DELFI

Trešdienas, 24. jūlija, vakarā Dzintaru koncertzālē norisinājās festivāla Jaunais vilnis 2013 konkursa pirmā diena, kurā pēc jau panākumus un atpazīstamību guvušu mākslinieku priekšnesumiem uz skatuves kāpa visi 16 konkursanti, lai sāktu cīņu par 100 000 eiro lielo balvu fondu.

Vakara ieskaņā koncerta viesiem bija iespēja baudīt spāņu mūzikas leģendas Hulio Iglesiasa uzstāšanos, kā arī Krievijas popmūzikas zvaigznes Valērija Ļeontjeva, itāļu dziedātāja Toto Kutunjo, grupas Дискотека Авария un citi mākslinieku priekšnesumus.

Pēc angļu grupas Il Divo uzstāšanās uz skatuves viens pēc otra kāpa konkursanti, kuri bargo un pieredzes bagāto žūriju mēģināja iekarot ar populāru dziesmu kaverversijām.

Pirmo konkursa dienu plašā pulkā apmeklēja ietekmīgi Latvijas vīri - skatītāju rindās sēdēja bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu, Eiroparlamenta deputāts Ivars Godmanis ar kundzi - Iekšlietu ministrijas valsts sekretāri Ilzi Pētersoni (abi attēlā), politiķis Ainārs Šlesers ar kundzi, Latvijas Hokeja federācijas priekšsēdētājs Kirovs Lipmans ar sievu un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!