Foto: Publicitātes foto

No piektdienas, 26. jūlija, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt trīs jaunas ārvalstu filmas, un viena no tām ir ASV un Francijas kopražojuma šausmu trilleris Tīrīšana (oriģinālā - The Purge) ar Holivudas zvaigzni Ītanu Hauku galvenajā lomā.

Filmas sižets ir sekojošs: noziedzības pārņemtajā 2022. gada Amerikā valdība ir pieņēmusi lēmumu sankcionēt ikgadēju 12 stundu periodu, kurā jebkura noziedzīga darbība, tai skaitā arī slepkavība, ir atļauta.

Šo 12 stundu laikā policiju izsaukt nav iespējams. Slimnīcas palīdzību nesniedz. Tā ir viena nakts gadā, kad pilsoņi var rīkoties absolūti nesodīti. Šajā naktī visapkārt uzliesmo vardarbība un noziedzība, un visus vieno tikai viens - cerība izdzīvot līdz rīta gaismai.

Filmas Tīrīšana oficiālais reklāmas treileris

Tīrīšanas režisors ir Džeimss DeMonako, kuram šī ir tikai otrā filma (pirms tam bija Little New York 2009. gadā; arī ar Ītanu Hauku), bet iepriekš viņš sarakstījis scenārijus vairākām populārām Holivudas filmām.

Galvenajās lomās filmējušies Lena Hīdija (Kerseja no seriāla Troņu spēles) un Ītans Hauks, kurš karjeru sāka kā neatkarīgā kino aktieris, bet pēdējos gados aizvien biežāk filmējas šausmu filmās un trilleros.

Filma uzņemta par pieticīgu trīs miljonu ASV dolāru budžetu, bet kopš tās pirmizrādes maija beigās tās ieņēmumi daudzkārt pārsnieguši izdevumus - filma nopelnījusi jau 76 miljonus dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!