Foto: LETA

"Šobrīd viņš man ir pirmā un vienīgā mīlestība," - tā Rīgas "pirmā lēdija" Jeļena Ušakova (attēlā) saka par savu vīru – Rīgas mēru Nilu Ušakovu – un intervijā žurnālam Ieva stāsta par abu iepazīšanos, slepenajām laulībām, bēdīgi slaveno maratonu un ikdienas dzīvi.

"Es mācījos pēdējā klasē, man bija 18 gadu, piestrādāju avīzē Telegraf un žurnālā En+Afiša. Aizgāju pie Nila uz interviju, un jautājumi bija par to, kas viņam patīk kādas grāmatas, ēdieni, mūzika...

Viņam bija laba humora izjūta. Tā kā es spēlēju Jautro un atjautīgo klubā, mums bija, par ko parunāt. Kaut kā nonācām uz viena viļņa un uz tā arī palikām.

Šobrīd viņš man ir pirmā un vienīgā mīlestība. Kad iepazinos, mani piesaistīja viņa enerģētika - cilvēku ar tādu enerģētiku nekad nebiju satikusi. Viņam bija tāda iekšējā gaisma. Laikam pēc tā var saprast, ka tas ir īstais cilvēks. Bet toreiz es vēl to nezināju," intervijā stāsta Jeļena.

Sākumā viņiem bijis grūti rast kompromisus, jo abi ir "diezgan lieli individuālisti", taču vēlāk to iemācījušies. Jeļena pāris reižu redzējusi arī Nila pirmo sievu.

"Es viņu nepazīstu. Esmu divas reizes redzējusi no attāluma, bet nekad mūžā neesmu ar viņu runājusies. Mums nav, ko apspriest.

Viņam bija sieva. Man arī ir bijuši draugi. Bet, kad izjūk attiecības, nav tā, ka vainīgs ir viens. Vainīgi ir abi. Vai arī pēc kāda laika cilvēki saprot, ka viņus nekas nesaista. Tā ir dzīve," analizē Ušakova.

Viņu pašu kāzas bijušas mazas un gandrīz vai slepenas. "Mums bija ļoti mazas kāzas - tikai mēs un liecinieki. Tas bija 21. janvāris, kad man beidzās sesija un mēs varējām uz divām nedēļām aizbraukt atvaļinājumā.

Man bija gandrīz balta kleita, nebija gara, bet stilīga. Nākamajā dienā braucām uz Vāciju. Es no Vācijas piezvanīju vecākiem: mammu, mēs apprecējāmies!

Arī gredzenus uzvilkām uz kreisās rokas. Viss mums bija ne tā, kā jābūt. Man patīk iet uz citu kāzām, bet savas es gribēju tādas, lai nekas nav jādara, lai mēs būtu divvientulībā.

Sarakstījāmies, aizgājām uz restorānu un tad gājām mājās. Gribējās, lai tie ir svētki mums diviem. Tādi mēs esam. Neformāli," intervijā žurnālam Ieva stāstījusi Jeļena Ušakova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!