Foto: DELFI

Svētdien, 15. septembrī, Vecrīgas bārā Fontaine Deli Snack notika jau Otrais Latvijas atklātais burgeru ēšanas čempionāts, kas norisinājās divās svara kategorijās - CB (gaļas) klasē un veģetārajā klasē.

Par dalībnieku varēja kļūt jebkura dzimuma pārstāvis, kurš ir vecāks par 16 gadiem, iemaksājot trīs latu dalības maksu.

Pēc tiesneša signāla dalībniekiem pēc iespējas ātrākā laikā bija jāapēd divi lielie attiecīgās klases burgeri. Papildus drīkstēja izmantot puslitra dzērienu pēc izvēles, ko tāpat kā burgerus nodrošināja sacensību organizētāji.

Uzvarētājs savā īpašumā ieguva dāvanu karti 100 latu apmērā, kā arī uzvarētāja kausu un "nebeidzamu godu un slavu". Otrās vietas ieguvēji nopelnīja diplomu un dāvanu karti 50 latu apmērā, savukārt trešās vietas ieguvēji - diplomu un dāvanu karti 25 latu vērtībā.

Tāpat pārsteiguma balvu saņēma arī cūcīgākais sacensību dalībnieks, kurš ēšanas laikā bija visvairāk nošķiedis seju.

Delfi Izklaidi informēja pasākuma atbalstītājs Ivars Blanks, jau otro gadu pēc kārtas CB klasē par uzvarētāju kļuva Mārtiņš Eglīte - ja pagājušajā gadā viņa rezultāts bija divas minūtes un 22 sekundes, tad šogad viņa rezultāts bija minūte un 58 sekundes.

Jau pirms gada Eglīte bija pārliecināts, ka čempionātā piedalīsies atkal un paredzēja, ka notiks vēl saspringtāka cīņa par uzvaru.

"Šogad esmu nolēmis pārspēt pagājušā gada rekordu, jo uzskatu, ka pa šo gadu esmu pilnveidojis savas burgeru ēšanas prasmes, uzlabojot ne vien tehnisko izpildījumu, bet arī ēšanas estētiku.

Tomēr nopietniem treniņiem neesmu pievērsies, jo uzskatu, ka man ir dabas dots talants būt ātrākajam šajā disciplīnā.

Pārējiem šā gada dalībniekiem varu teikt tā: trenējieties nopietni un tiekamies ringā! Pagājušo gadu jūs visi tikai iesildījāties un šogad esmu gatavs pieņemt izaicinājumu no kāda līdzvērtīga dalībnieka!," pirms gada teica nu jau divkārtējais čempions.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!