Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajās brīvdienās Atlantiksitijā notika skaistumkonkurss Miss America 2014, un pirmo reizi šī konkursa vēsturē par uzvarētāju kļuva indiešu izcelsmes skaistule – "Mis Ņujorka" titula īpašniece Nina Davaluri (attēlā).

Pirmo reizi Miss America konkurss notika 1921. gadā, un šogad skaistule tika izvēlēta jau 87. reizi.

Konkurējošais skaistumkonkurss Miss USA notiek kopš 1952. gada un tiek uzskatīts par prestižāku konkursu, taču Miss America rīkotāji uzsver, ka viņu konkursā ļoti liela uzmanība tiek pievērsta meitenes personībai, ne tikai augumam un izskatam.

Šogad konkursā piedalījās 53 meitenes - visu 50 štatu pārstāves, kā arī skaistules no Kolumbijas apgabala, Virdžīnu salām un Puertoriko.

Uzvarētāja - 24 gadus vecā indiešu izcelsmes skaistule Nina Davaluri - ir dzimusi Ņujorkas štata pilsētā Sirakūzā. Viņas tēvs ir ginekologs, un arī pati Nina mācās, lai kļūtu par ārsti.

Par uzvaru konkursā Nina balvā saņems 50 tūkstošus ASV dolāru, ko varēs ieguldīt tālākajā izglītībā, kā arī iespēju savu štatu un valsti pārstāvēt citos skaistumkonkursos.

Vēl kāds vēsturisks pavērsiens šī konkursa sakarā bija tāds, ka pirmo reizi tajā piedalījās meitene ar aptetovētu ķermeni - tā bija 23 gadus vecā Nikola Kellija, kura pirms tam bija kļuvusi par "Mis Aiova" titula īpašnieci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!