Foto: Publicitātes foto

Ceturtdienas, 24. oktobra, pievakarē pie televīzijas skatītājiem atgriezās pavāra Mārtiņa Sirmā (attēlā labajā pusē) kulinārijas šovs Sirmais. Kulta ēdieni, kura ietvaros raidījuma radošā komanda viesojas vairākās pasaules valstīs.

Pirmajā sezonas pārraidē tika atspoguļoti ēdienu meistara piedzīvojumi Gruzijā, un raidījuma veidotāji līdz šim nekur citur pasaulē nebija sastapušies ar tik lielu viesmīlību un cilvēku dāsnumu.

Gruzijā ciemiņi tika uzņemti pie bagātīgi klāta galda, kurā tika likts šašliks un citi nacionālie ēdieni, kurus noskaloja ar šīs zemes izdaudzinātajiem vīniem.

Gana raibus piedzīvojumus pasaules apceļotāj izbaudīja arī citās valstīs, kurās Sirmais ne tikai gatavoja un iepazina šo zemju raksturīgākos ēdienus, bet arī satika spilgtas personības un iepazina kultūru - par to visu tiks stāstīs kulinārijas šova nākamajās epizodēs.

Turpmākajā sērijās Sirmais. Kulta ēdieni skatītājiem tiks vēstīts par Norvēģijas lašiem, Gambijas zemesriekstiem, grieķu salātiem Grieķijā un izdaudzinātajiem Turcijas kebabiem, taču īpašs stāsts tiks veltīts arī pašmāju rupjmaizei, kura ir viens no Latvijas simboliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!