Foto: Privātais arhīvs

Novembra beigās Latvijas kinoteātros sāks demonstrēt piedzīvojumu filmu Rush, kurā lomiņa atvēlēta arī latviešu izcelsmes aktrisei Egijai Zviedrei jeb Rain Elwood (attēlā), kura jau vairākus gadus dzīvo ārzemēs un izveidojusi visai veiksmīgu aktrises karjeru starptautiskā līmenī.

Filma Rush ir balstīta uz patiesiem notikumiem. Tas ir stāsts par F1 braucēja Džeimsa Hanta un Nikija Lauda piedzīvojumiem 1976. gadā, kad abi sportisti cīnījās par uzvaru pasaules čempionātā.

Pamatīga spriedze, intrigas un pat dzīvībai bīstami notikumi - tas viss tiks atspoguļots šajā filmā, kurā Zviedrei uzticēta Džeimsa Hanta, kuru atveido Holivudas spīdeklis Kriss Hemsvorts, draudzenes loma.

Filmas režisors ir Rons Hovards, un tās budžets ir 65 miljoni dolāru. Galvenās lomas filmā atveido jau iepriekš minētais Kriss Hemsvorts, kurš pazīstams ar dalību tādos kino darbos kā Tors (Thor) un Atriebēji (The Avengers), un Daniels Bruls, kurš atveido austriešu F1 braucēju Nikiju Laudu un pazīstams no filmas Bēdīgi slavenie mērgļi (The Inglorious Bastards).

Ceļš uz lielo kino pasauli Egijai ir bijis ilgs - 15 gadu vecumā viņa sākusi darboties kā modele un paralēli apguvusi aktiermeistarību pie režisora Viktora Jansona Andrejsalā. Vēlāk viņa pārcēlusies uz Londonu, kur pamazām pietuvojusies lielajam sapnim - filmēties Holivudā.

Šo gadu laikā Egija piedalījusies pāris neatkarīgās filmās, kā arī filmējusies videoklipos un reklāmās, no kurām par lielāko sasniegumu varētu saukt Heineken reklāmu, jo tajā filmējies arī "Džeimss Bonds" - aktieris Daniels Kreigs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!