Foto: DELFI

Aizvadītajās brīvdienās uzreiz divas valstis – Serbija un Bulgārija – paziņojušus par savu atteikumu piedalīties starptautiskajā dziesmu konkursā Eirovīzija 2014, kas nākamgad notiks Dānijā.

Gan serbu televīzijas RTS, gan bulgāru televīzijas kanāls BNT šo lēmumu pieņēmis, balstoties uz finansiāliem apsvērumiem. Tiesa, ne viens, ne otrs neizslēdz kādreiz konkursā atgriezties.

"Bulgārija no dalības Eirovīzijā atsakās tādēļ, ka ir pieaugusi konkursa dalības maksa un vienlaikus samazināts arī mūsu kanāla budžets," vēsta BNT, un ļoti līdzīgu viedokli pauž arī serbu pārstāvji.

Serbija Eirovīzijā pirmo reizi piedalījās 2007. gadā, un jau debijas gadā šīs valsts pārstāve Marija Šerifoviča konkursā uzvarēja. Pēc gada saskaņā ar nolikumu konkurss notika tieši Serbijā.

Savukārt Bulgārijas pirmā reize bija 2005. gadā. Līdz šim labākais bulgāru sasniegums ir piektā vieta - to 2007. gadā izcīnīja duets Elitsa and Stundzhi.

Kas attiecas uz nākamā gada Eirovīziju, no dalības konkursā jau paspējusi attiekties Horvātija, Čehija, Slovākija, Kipra un dažas citas valstis. Lielākoties tās aizbildinājušās ar finansējuma trūkumu.

Turpretī Latvija spītīga turpina uz Eiropu braukt, lai gan paši inteliģentākie cilvēki ir rosinājuši vismaz uz laiku no šīs ieceres atteikties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!