Foto: F64

Aizvadītajā nedēļā visu Latviju satricināja traģēdija Zolitūdes Maximā, kurā dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet daudzi guva smagus ievainojumus. Lai izrādītu godu upuriem, pašmāju mūziķis, komponists un rakstnieks Andris Kivičs (attēlā) sacerējis īpašu dzejoli.

Pēdējo nedēļu notikumi Andrim raisījuši pamatīgas pārdomas, ar kurām skatuves mākslinieks dalījies arī savos sociālo tīklu profilos - viņš ir viens no tiem populārajiem latviešiem, kurš nebaidās skaļi paust savu nostāju.

Šonedēļ mikroblogu vietnē Twitter Andris prātojis par labo un ļauno. "Daudzi jautā, kur bija Dievs tajā brīdī. Pasaulē notiek nemitīga Dieva un velna cīņa, labais un ļaunais ir vienādās proporcijās šajā pasaulē," vīterojis mūziķis.

Turpinājumā Kivičs skaidro, ka "tas ar ragiem ļoti cīnās par savām pozīcijām, izmantojot visu spožo - skaistas mantas, skaistās būvēs, krāsainas pudeles, ruletes, sievietes", un rezultātā viņš sacerējis veselu dzejoli, kuru veltījis Zolitūdes traģēdijas upuriem.

Dzejolim dots nosaukums Rudens debesis Zolitūdē, un tas tapis, skatoties ziņas. Kā sarunā ar DELFI Izklaide pastāstīja mākslinieks, viņš joprojām nespēj šo traģēdiju izmest no galvas.

Iespējams, tam par iemeslu ir fakts, ka vēl pavisam nesen Kiviču ģimene vēlējās īrēt omulīgu dzīvoklīti, kurš, sakritības pēc, atrodas tieši pretī nu jau sabrukušajai Maximai.

Nav noslēpums, ka Kivičs jau vairākkārt pierādījis, ka ir ne tikai muzikants, bet arī rakstnieks un talantīgs dzejnieks, ko apliecina arī viņa publicētie darbi - 2011. gada nogalē Andris izdeva savu grāmatu, bet aizvadītajā gadā plašākas publikas novērtējumam tika sniegts viņa sacerēto dzejoļu krājums.

Rudens debesis Zolitūdē


Sabrūk virs galvas šķērslis starp tevi

Un rudens debesīm - paskaties

Liktenis nešķiro labos un ļaunos

Liktenis šovakar ir piedzēries


Viena sekunde un viens mazs brīdis

Un nebūs nekas tā kā agrāk un viss

Ziedi paliek un miglas sveces

Un saucieni rudens debesīs


Nesauc mani vairāk uz mājām

Es vienmēr būšu ar tevi te

Sargāšu tevi un būšu tev blakus

Rudens debesīs Zolitūdē



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!