Foto: AP/Scanpix

Trešdien, 18. decembrī, savu 50. dzimšanas dienu atzīmē Holivudas aktieris, par vienu no iekārojamākajiem, skaistākajiem un seksīgākajiem pasaules vīriešiem ne reizi vien atzītais Breds Pits.

Jau daudzus gadus Breda Pita vārds komentārus neprasa - viņa kontā ir neskaitāmas veiksmīgas kinolomas, četras "Oskara" nominācijas, godpilnās pirmās vietas veiksmīgāko un skaistāko aktieru aptaujās un miljoniem fanu mīlestība.

Tiesa, ceļš līdz žilbinošajai kino pasaulei nebija viegls - savulaik jauniņais Breds strādājis gan par ledusskapju krāvēju, gan vadājis striptīza dejotājas, gan kā gigantisks cālis reklamējis ātrās ēdināšanas restorānu El Pollo Loco maltītes.

Lai sekotu savam sapnim kļūt par aktieri, viņš nepabeidza universitāti, kur studēja žurnālistiku, bet devās uz Losandželosu - tur 1987. gadā ar epizodiskām lomām seriālos un filmās sākās viņa ceļš pretī panākumiem.

Pirmā lielā kinoloma puisim tika uzticēta 1988. gadā ASV un Dienvidslāvijas kopīgi veidotajā filmā Saules tumšā puse (tās iznākšana gan tika gadiem atlikta), bet trīs gadus vēlāk viņš plašāku atpazīstamību guva ar lomu filmā Telma un Luīze, kam sekoja virkne kinodarbu, kas nodrošinājuši Pitam pasaules slavu - Rudens leģendas, Intervija ar vampīru, Septiņi gadi Tibetā, Cīņas klubs un daudzi citi.

Pita draudzeņu un mīļāko sarakstā ir krietns pulciņš sabiedrībā zināmu daiļavu, bet par vienu no skaļāk apspriestajiem kļuva viņa romāns ar aktrisi Dženiferu Anistoni - abi apprecējās 2000. gadā, bet pēc pieciem gadiem laulība tika šķirta.

Kopš 2005. gada Breds mieru radis aktrises Andželīnas Džolijas skavās - ar skaistuli Džoliju viņš iepazinās filmas Smita kungs un kundze uzņemšanas laikā.

Šajā savienībā pasaulē nākuši trīs bērni un trīs atvases adoptētas, bet tabloīdi centīgi vaktē, kad abi savas attiecības beidzot noformēs ar laulību gredzeniem.

Neraugoties uz pāra idillisko dzīvi un saskaņu, kādu abi aktieri pārliecinoši demonstrē sabiedriskos pasākumos, ik pa brīdim parādās arī ziņas par Breda ārlaulības sakariem, bet publiski abi turpina viens otram zvērēt mūžīgu uzticību.

Šogad pāris kopīgiem spēkiem tika galā ar smagu pārdzīvojumu - Breda dzīvesbiedre veica krūšu mastektomiju, lai samazinātu risku saslimt ar krūšu vēzi, un intervijās viņa neslēpa, ka pieņemt lēmumu un ar to samierināties viņai palīdzējis mīļotā vīrieša atbalsts.

Starp citu, pirms trim gadiem kādā intervijā Pits paziņoja, ka, sasniedzot 50 gadu vecumu, viņš plāno pārtraukt kinoaktiera karjeru, bet to, ar ko nodarboties pēc tam, viņš vēl nebija izlēmis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!